Повратак у стилу – Ђоковић савладао Доминика Тима

Прошао је 181 дан између два такмичарска меча Новака Ђоковића, али српски тенисер се вратио терену у форми која може да буде најава и скоријег повратка на место на АТП листи које је толико дуго држао. На Кујонг класику у Мелбурну, Ђоковић је савладао Доминика Тима са 6:1, 6:4.

Новак Ђоковић је играо одлично током читавог меча, али је посебно импозантан био у првом сету дуела са петим тенисером света, када је аустријском играчу дозволио само један гем.

Повреда лакта, дуга пауза проузрокована том повредом и неколико пута одлагани повратак такмичарском тенису унели су дозу нервозе код фанова најбољег српског и некада најбољег светског тенисера, али је, ако је од ње ишта и остало после тог првог дела меча, она потпуно и дефинитивно развејана када је Ђоковић наставио и у другом сету са веома квалитетном партијом.

На крају је други сет решио у своју корист са 6:4.

Ово је био први Ђоковићев меч након што је поражен у четвртфиналу Вимблдона у јулу. Играо је са специјалним рукавом навученим преко десне руке.

Први гренд слем у сезони, Новаков омиљени Аустралијан опен, почиње у понедељак.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се