Ђоковић: Нестрпљиво чекам повратак

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је да нестрпљиво чека повратак на терен ове недеље након вишемесечне паузе због повреде лакта, као и да је извукао поуку из ње.

Новак већ неколико дана проводи у Абу Дабију, где ради са својим тренерским тимом пред егзибиционе мечеве турнира Мубала у Емиратима.

Ђоковић је последњи меч одиграо у јулу прошле године, када је због повреде лакта предао меч четвртфинала Вимблдона Томашу Бердиху. 

"Протеклих годину и по дана били су као вожња ролеркостером за мене, због проблема са лактом. Никада нисам имао операцију, нити повреду која би ме спречавала да играм толико дуго. Никада нисам пропустио ниједан гренд слем у каријери и због тога је одлука да паузирам толико била велика и тешка", изјавио је Новак за сајт Спорт 360

Новак је рекао да тек сада може из дубље перспективе да сагледа своју повреду.

"Научио сам лекцију јер не желим да дођем до тог стадијума повреде икада у каријери, али ово је била добра лекција коју је требало научити. Није било лако све ово време пратити тенис са телевизора, једва чекам да се вратим на терен и ниво такмичења. Мислим да је ова повреда била неопходно искуство јер сам био превише комфоран и без неке веће повреде у каријери", додао је Новак.

Најбољи српски тенисер је време ван терена искористио и да унапреди своје тренинге.

"Одувек се трудим да бринем о себи, о мом телу, истезању, припреми и поштовању целог протокола пред, током и после меча и тренинга. Проводим доста времена покушавајући да схватим како да своје тело доведем на нови ниво опоравка и перформанси. Када кажем тело, мислим и на мозак и на очи... на све. Покушавам да нађем спој технологије и природе. Срећни смо јер живимо у времену када на многе начине можемо да тренирамо снажније и ефикасније и имао сам времена да све то простудирам", рекао је Ђоковић. 

Новак ће четврти пут играти на егзибиционом турниру у Абу Дабију, турниру који је освајао три пута.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи