Штепанек званично тренер Новака Ђоковића

Чех Радек Штепанек је и званично члан стручног штаба најбољег српског и некада (а верујемо и будућег) најбољег светског тенисера, Новака Ђоковића.

Ђоковић је промовисао Штепанека, који је недавно завршио играчку каријеру, током дружења уживо са фановима на Инстаграму.

Главни тренер и даље остаје Андре Агаси, али он неће моћи да буде уз Ђоковића на свим турнирима.

"Радек је један од мојих најбољих пријатеља на АТП туру и увек ме је импресионирао његов ниво одлучности, страсти и љубави према овом спорту. Чињеница да је тек недавно завршио каријеру, у 37. години, говори довољно о томе колико је био посвећен и колико је волео тенис", рекао је Ђоковић.

"Он има велико искуство и знање, а годинама је играо на високом нивоу. Узбуђен сам што смо уједини снаге и једва чекам да се опет такмичим, са новим тимом који ће ме подржавати".

Ђоковић је открио да је Агаси предложио да контактира Штепанека, што, према Ђоковићевим речима, само потврђује "како ће њих двојица сјајно сарађивати".

"Чека ме дугачак повратак на оно где сам стао. Свесни смо да је потребно да идемо корак по корак и да нигде не журим. Једва чекам опет да заиграм", истакао је Ђоковић.

Узбуђење поводом нове професионалне етапе није скривао ни Штепанек.

"Част ми је што сам постао део Новаковог тима. То је нови изазов за мене, коме се радујем. Верујем да ћемо као тим помоћи Ђоковићу да оствари своје циљеве. Дуго година смо пријатељи и верујем да тај наш однос може да се преслика и на терен у позитивном смислу. Верујем да ћемо остварити резултате на које ћемо бити поносни", рекао је Штепанек.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво