Преминула Јана Новотна

Јана Новотна, чешка тенисерка и освајачица Вимблдона (1998. године), преминула је у 49. години, објавила је Женска тениска асоцијација.

„Након дуге борбе са раком, Јана је преминула мирно, окружена породицом, у Чешкој", каже се у саопштењу ВТА.

Новотна је освојила 24 титуле у сениорској каријери, али је освојила само једну гренд слем титулу. Прво је 1997. године поражена у финалу Вимблдона од Мартине Хингис, да би онда годину дана касније победила исту противницу у полуфиналу, пре коначног тријумфа.

Енглески медији подсећају да је то био посебно емотиван тренутак за Новотну, која није успевала да сузбије сузе када ју је Штефи Граф поразила у финалу најпрестижнијег тениског турнира на свету 1993. године.

Новотна је играла финале Аустралијен опена, а по два пута је била у полуфиналу Ролан Гароса и Ју-Ес опена.

У дублу је освојила чак 12 гренд слем титула.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво