Сензација, Гофан елиминисао Федерера у Лондону

Белгијанац Давид Гофан побринуо се за праву сензацију, пошто је савладао Швајцарца Роџера Федерера са 2:1 по сетовима 2:6, 6:3, 6:4 и пласирао се у финале завршног турнира у Лондону. Противник у финалу биће му Григор Димитров, који је савладао Џека Сока са 2:1 у сетовима.

После лако освојеног првог сета у коме Гофану ништа није полазило за руком, Федерер је пао у другом сету, дозволио је противнику да наметне свој стил игре. Гофан то користи и стиже до изједначења. У трећем сету велика борба, ипак Белгијанац је задржао ритам из другог сета и решава меч у своју корист.

Сјајан старт Швајцарца, одмах је преузео иницијативу и одузео сервис противнику. Гофан није успео да се опорави од губитка сервиса. Већ у петом гему Федерер долази до новог брејка. Потом рутински приводи сет крају - 6:2 у првом сету.

Слична слика у другом сету, само су тенисери заменили улоге. Гофан је био тај који је стигао до раног брејка и предности од 3:0. Потом се Белгијанац концентрисао на свој сервис. Једину шансу за брејк Федерер је пропустио у седмом гему. Тако да Гофан добија други сет са 6:3.

Терећи сет донео је велику борбу ривала. Већ у трећем гему Гофан одузима сервис противнику. Федерер покушава да узврати већ у наредном гему, али пропушта брејк прилику. Белгијанац је потом био сигуран на свој сервис и решава сет и меч у своју корист - 6:4 у трећем сету.

Гофан ће у финалу играти против Григора Димитрова, који је са 2:1 у сетовима савладао Американца Џека Сока. 

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво