Џек Сок преко Зверева до полуфинала

Американац Џек Сок је савладао Немца Александра Зверева са 2:1 (6:4, 1:6, 6:4) и пласирао се у полуфинале завршног турнира у Лондону, где га очекује Григор Димитров.

Сјајан меч пун преокрета, лепих потеза, на крају један је морао сагнуте главе да напусти терен. Сок је успео да се врати после убедљиво изгубљеног другог сета и сломи отпор Зверева у одлучујућем сету. Американац ће у полуфиналу играти против Григора Димитрова из Бугарске.

Велика борба од самог старта. Оба тенисера су притискала сервис противника, стварала шансе, а кључан је био седни гем у коме је Сок успео да одузме сервис Звереву. Немац је покушао да узврати, али није успео да искористи своје шансе - 6:4 у првом сету.

У другом сету на терену је био само један играч. Зверев је заиграо знатно офанзивније. Редом је освајао гемове и уз два брејка експресно долази до предности од 5:0. Потом лагано приводи сет крају - 6:1 у другом сету.

Када је Зверев на старту трећег сета одузео сервис противнику очекивала се реприза другог сета. Међутим, тако није мислио Американац. Одмах је вратио брејк, а потом уз још један одузет сервис стигао до предности од 4:1. Тада узвраћа Зверев, три везана гема, уз враћен брејк за изједначење - 4:4.

Американац потом осваја свој сервис, а на сервис противника осваја прву меч лопту, користи је за коначних 6:4 у трећем сету.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво