Сок преокретом до победе над Чилићем

Американац Џек Сок након преокрета успео је да савлада Хрвата Марина Чилића са 2:1 по сетовима 5:7, 6:2, 6:7. У другом мечу ове групе Швајцарац Роџер Федерер од 21.00 час игра против Немца Александра Зверева. Директан пренос меча је на нашем Другом програму.

Џек Сок  је остварио прву победу у Лондону, након пораза од федерера од 2:0, после преокрета је надиграо Чилића. Американац је успео да врати у меч након губитка првог сета, освојио је  други. У трећем након велике борбе, надокнадио је брејк заостатка изборио се за тај-брејк, потом и у тај-брејку направио преокрет и заслужено славио.

На старту меча тенисери су разменили по један брејк. Потом је успедио миран период у коме су оба тенисера освајала своје сервисе.. Када се очекивало да ће сет бити решен у тај-брејку, после велике борбе у дванаестом гему Чилић успева да искористи трећу бреј и сет лопту и добије први сет резултатом 7:5.

У другом сету Сок је заиграо много боље. Чилић није успео да му се супротстави. Ут два брејка Американац експредно долази до предности од 5:1, потом лагано приводи сет крају - 6:2 у другом сету.

Трећи сет боље је започео хрватски тенисер, у другом гему успева да одузме сервис противнику, а потом на свој сервис долази до предности од 3:0. Американац се није предавао. У петом гему враћа брејк, а потом на свој сервис долази до изједначења - 3:3.

Потом су оба тенисера успевала да сачувају сервис па је сет и меч решен у тај-брејку. Хрватски тенисер први долази до предности мини-брејка и вођства од 4:2. Сок успева да врати мини-брејк и изједначи на 4:4, а потом Американац осваја мини-брејк предности и има прилику да на свој сервис реши меч. Користи прилику за 7:4 у тај брејку.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво