Димитров надиграо Тима

Бугарски тенисер Григор Димитров савладао је Аустријанца Доминика Тима са 2:1 (6:3, 5:7, 7:5) у мечу првог кола Групе Пит Сампрас на завршном турниру у Лондону. У другом мечу од 21.00 час састају се Надал и Гофан. Директан пренос је на нашем Другом програму.

Димитров је остварио прву победу на завршном турниру. Тим је пружио велики отпоро, својио је други сет, ипак није имао снаге за комплетан преокрет. У другом колу Димитров ће се састати са победником меча Надал - Гофан.

Димитрову је у првом сету довољан био један брејк, а то му је пошло за руком у шестом гему када је искористио другу брејк лопту и одузео сервис противнику. Потом је рутински привео сет крају. Аустријанац у првом сету није успео да створи ниједну брејк шансу, 6:3 и у првом сету.

У другом сету Тим је много боље сервирао. Димитров је наставио са одличном игром, што је довело до борбе за сваки поен. Оба играча су успевала да сачувају своје сервис, до самог финиша сета није виђена ниједна брејк шанса. Прво је у једанаестом гему Димитров пропустио своју прилику. Тим узвраћа у наредном гему, користи прву од три везане шансе и осваја други сет са 7:5.

Трећи сет донео је велику борбу. Димитров је успео да се „опорави" од пропуштеног у другом сету. После две неискоришћене брејк шансе у петом гему, у седмом успева да одузме сервис противнику. Међутим Тим успева да искористи последњу прилику и врати се у меч. Бугарин је сервирао за меч, а Аустријанац му одузима сервис за изједначење, 5:5.

Већ у наредном гему Димитров са нулом осваја гем на сервис противника и поново је имао шансу да сервисом реши меч у своју корист. Бугарин прво пропушта две везане сет лопте, осваја и трећу коју претвара у поен за коначних 7:5 у трећем сету.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи