Федерер преко Сока до првог тријумфа у Лондону

Швајцарац Роџер Федерер савладао је Амерканца Џека Сока са 2:0 (6:4, 7:6) у првом мечу Групе Борис Бекер на завршном турниру у Лондону. У другом мечу ове групе од 21.00 час играју Чилић и Зверев, директан пренос је на нашем Другом програму.

Искуство Швајцарца у овакмим мечевима је немерљиво. То је показао и у овом сусрету. Смирено, максимално сконцентрисано одиграо је Федерер овај меч. Искористио је своје шансе и сломио отпор дебитанта на завршном турниру.

На самом старту меча Федерер је одузео сервис противнику. То је уједно била и једина брејк шанса, коју је неки тенисер остварио у првом сету. Покушао је сок да се вреати у сет, али није успео озбиљније да запрети, 6:4 у првом сету.

Борба се распламсала у другом сету. До резултата 3:3 тенисери су лако освајали своје сервисе. Тада Швајцарац почиње све више да притиска сервис противника. Сок успева да се извуче и спаси две везане брејк лопте. У деветом гему Федерер поново напада, Сок успева да се одбрани и поново спасава две брејк прилике противника. Девети гем је трајао око десет минута.

Наредни сервис гем Сока и нова брејк шансе за Федерера. Поново је Американац успео да се извуче и спаси две брејк лопте. Након лагано освојеног сервис гема за Федерера, сет је решен у тај-брејку.

Први је до мини-брејка стигао Швајцарац и повео са 3:2. Американац успева да врати мини-брејк, али дуплом сервис грешком поклања Федереру вођство од 5:4. На свој сервис Швајцарац осваја прву меч лопту, коју користи за коначних 7:5 у тај брејку.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се