Крајиновић: Имао сам карте за меч Арсенала и Звезде, али...

Српски тенисер Филип Крајиновић изјавио је да није очекивао да на Мастерсу у Паризу прође ни у друго коло, а камоли да стигне до првог финала у каријери, откривши да је чак имао купљене карте за фудбалску утакмицу Лиге Европе између Арсенала и Црвене звезде у Лондону.

Крајиновић је сензационално стигао до финала Мастерса у Паризу, где је у борби за трофеј изгубио од Американца Џека Сока са 5:7, 6:4, 6:1, али је направио велики скок на АТП листи и годину завршио као 33. тенисер света.

"Имао сам карте за меч Арсенала и Црвене звезде, планирао сам да са пријатељима идем у Лондон. То сам и саопштио тренеру Поповићу, а одговорио ми је да идемо на Мастерс у Париз, на шта сам одговорио да не видим себе даље од првог кола, а он ми је поново реплицирао да је неозбиљно да тако размишљам. Онда сам му пренео да у суботу (дан када је победио у полуфиналу, прим. аут.) организујем прославу са друштвом у Сомбору због места у Топ 100 на крају године, опет ме је прекинуо и рекао да је у суботу полуфинале. Одговорио сам да не видим себе у полуфиналу и да не верујем да ћу дотле стићи", рекао је Крајиновић на конференцији за медије у ТЦ "Ђукић" на Бежанијској коси.

Српски тенисер је рекао да су његови планови знатно промењени након успеха на Мастерсу у Паризу, где је сензационално стигао до финала, и поручио да му је циљ у наредној години да уђе међу најбољих десет.

"Имао сам план који се нагло променио, много ми је лакше сад јер "упадам" на све турнире, драго ми је да не морам да пролазим кроз квалификације, што је било јако напорно. Пре Париза сам планирао да годину почнем у Јужној Америци, а сада имам Аустралијан опен, па Ротердам, Марсељ, Дубаи и Софију", рекао је Крајиновић.

Крајиновић, сада већ 33. тенисер света, истакао је да је показао да може да игра са најбољима на свету.

"Надам се да ћу имати још финала, драго ми је што сам показао себи да могу да играм са најбољима на свету. Знао сам да имам потенцијал. Надам се да ћу бити још бољи и ући међу најбољих десет. Следећи корак је да играм добро на гренд слемовима." Како је нагласио, пред њим је добра сезона и изразио наду да ће бити носилац на Аустралијан опену.

"У Париз сам дошао прилично уморан. Изгубио сам доста мечева зато што сам превише респектовао ривале. Желим да будем агресиван, али неће бити лако. Чека ме лепа сезона, надам се да ћу бити носилац у Аустралији", наводи Крајиновић и додаје да му је драго што сарађује са искусним и добрим тренером какав је Петар Поповић.

Крајиновић је објаснио и какав је приступ планирао да има против светског броја један Рафаела Надала, који му је предао меч у четвртфиналу турнира.

"Имао сам тактику против Надала, агресивно и на линији. Био сам срећан што је предао, али било ми је и жао што ми није пружио шансу да даље играмо", рекао је он. Додао је и да је спреман да буде први играч репрезентације Србије у Дејвис купу.

"Волео бих да више играм за репрезентацију, посебно у 'Пиониру'. Имао сам пуно осцилација у претходном периоду, а сада сам освојио пет челенџера и много напредовао."

Према његовим речима, Американац Џон Изнер честитао му је на победи после међусобног дуела у полуфиналу.

"Сви се ми јако добро познајемо. Американци су имали велики притисак. Изнер ми је честитао и рекао да навија за мене, све су то сјајни играчи. Душан Лајовић ми је рекао да ко изгуби плаћа вечеру. Новак ми много помаже, он је наш херој и идол. Много ми значи његова подршка, много паметних и добрих савета сам чуо од њега. Идем често код њега у Монте Карло и захвалан сам му, много смо срећни што је наш", закључио је Крајиновић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво