Читај ми!

Крајиновић: Кад сам повео са 1:0 у финалу, ноге су се одузеле

Млади српски тенисер Филип Крајиновић изјавио је да је тек по повратку у Београд схватио да пласман у финале Мастерса у Паризу није био сан и признао да су га у мечу за трофеј против Американца Џека Сока "сломиле емоције".

"Када сам прошао квалификације, био сам јако задовољан и срећан, јер након свега што сам преживео претходних година са повредама, паузама, након тога што сам на почетку године био на 273. позицији на АТП листи, наћи се у ситуацији да играш главни турнир Мастерс такмичења је велики успех. Ипак, живот ми је након свега, након свих тениских ломова које сам доживео у профи каријери, где је све већ годинама ишло три корака напред па два уназад, коначно изрежирао једну незаборавну недељу", изјавио је Крајиновић.

Он је додао да су, како су се победе низале, како се приближавао завршници такмичења, емоције биле све јаче и јаче.

"Било је јако тешко остати смирен, хладан, а то је најважније у завршници турнира. Сваки вишак емоција одузима на снази, енергији, што је мене потпуно и сломило у финишу финала. Након освојеног првог сета против Сока, ногe су се одузеле, престале су да ме слушају и више нисам успео да се вратим, да стабилизујем емоције које су ме потпуно сломиле. Не жалим, срећан сам, ма и више од тога, јер ова недеља у Паризу ће остати у мени, мојим мислима, моме срцу до краја живота, као неки еликсир који ће ме увек подсећати да могу, да треба да верујем у себе и када све изгледа немогуће, да верујем да је све могуће", рекао је нови љубимац светске тениске сцене.

Крајиновић завршава сезону на 33. месту АТП листе, што ће му можда донети и статус носиоца на Аустралијан опену.

Простора за још већи напредак има прегршт, посебно што у првој половини наредне сезоне брани јако мали број бодова, а на свим великим такмичењима биће у главном жребу.

"Најпре одлазим на заслужени одмор, две до три недеље, и онда крећем са припремама са тренером Поповићем. Финале Мастерса у Паризу јесте било изненађење за мене, али није нешто што моје тениске могућности нису могле да остваре. Напротив, знам да могу пуно и верујем да ћу то показати и доказати у 2018. од које сада, након свега што се догодило, очекујем да буде златна година за мене. На првом месту здравље, а самим тим све ће доћи на своје место", закључио је Крајиновић.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво