Крајиновић заустављен у финалу, Соку титула у Паризу

Крајиновић – Сок 1:2 (7:5, 4:6, 1:6). Српски тенисер Филип Крајиновић није успео да освоји своју прву мастерс титулу у каријери пошто је у финалу, у чувеној дворани Берси, у Паризу поражен од Американца Џека Сока. Крајиновић је уласком у финале направио највећи успех у каријери и од понедељка биће на 33. месту на АТП листи.

Крајиновић је на крилима сјајних игара током недеље добио први сет, али је искуснији Американац успео да преокрене и освоји прву титулу на Мастерсима, као и да обезбеди наступ на завршном турниру у Лондону.

За утеху Крајиновићу, који је у Паризу скренуо пажњу и доказао вансеријски потенцијал, остаје чињеница да је освојио нових 600 бодова и да ће од сутра бити 33. на АТП листи. Уједно, зарадио је 418.450 евра, што је више од половине онога што је инкасирао до сада у каријери.

Крајиновић је одлично почео меч и први сет је добио направивши брејк у 12. гему, али ипак није имао снаге да приреди једно од највећих изненађења на мастерсима икада.

Сок је у наставку заиграо неупоредиво боље и, пре свега, сигурније. Свео је грешке на минимум, почео је да погађа ударце које је у првом сету промашивао и из поена у поен је диктирао темпо и преузимао иницијативу.

У трећем сету било је видљиво да Крајиновић остаје без снаге, јер је први пут у каријери на једном турниру одиграо седам мечева, пошто је морао да прође и два кола квалификација. Сок је, с друге стране, нападао са много више самопоуздања и када је у четвртом гему направио брејк и повео са 3:1 било је јасно да ће тријумфовати.

Упркос овом поразу, Крајиновић има много разлога за задовољство, јер је пре само пола године био на 290. месту АТП листе, а сада се пробио на 33. позицију. Филип је у овој сезони до доласка у Париз забележио само једну победу на АТП турну, па ће наступ у "Берсију" дуго памтити. Исто вреди и за Сока, који је захваљујући овој титули обезбедио наступ на завршном годишњем турниру осморице најбољих тенисера света.

Мастерс у Паризу играо се за укупни наградни фонд од 4.273.775 евра.

Ток меча: 

17.10 - Крај меча, Американац Џек Сок новим брејком над уморним Крајиновићем осваја трећи сет са 6:1 и долази до титуле у Паризу!

17.03 - Американац својим другим брејком у трећем сету долази до велике предности на мечу од 4:1. 

16.53 - Фантастичним потезом Сок први долази до брејка за вођство од 2:1. 

16.46 - Крајиновић после доста проблема осваја први гем одлучујућег сета. 

16.39 - Американац сигурним сервисом осваја гем и изједначава резултат на 1:1 у сетовима. Победник финала у дворани Берси биће познат после трећег сета.

16.33 - Без новог брејка и до деветог гема, Сок води са 5:4 и има сервис за изједначење који би га одвео у трећи сет. 

16.24 - Крајиновић враћа један брејк, резултат је 4:2.

16.20 - Својим новим брејком у другом сету Американац Џек Сок се веома приближио изједначењу у овом мечу - 4:1 у другом сету. 

16.11 - Србин прекида ову мини серију Сока и смањује резултат на 2:1. 

16.09 - Џек Сок успева да потврди брејк за предност од 2:0 у другом сету. 

16.05 - Американац се не предаје, отвара други сет брејком. 

15.58 - Сјајни Крајиновић брејком осваја први сет резултатом 7:5.

15.33 - Обезбеђен тај-брејк, Филип добија гем за 6:5 у првом сету. 

15.50 - Сок сигурном игром добија десети гем, резултат је 5:5.   

15.46 - Још једном су обојица тенисера сигурна на свој сервис. Србин води са 5:4 и уколико направи брејк у наредном гему освојиће први сет. 

15.37 - Крајиновић није успео да потврди освојени гем, Сок узвраћа новим брејком за 4:3. 

15.34 - Српски тенисер први долази до брејка на мечу за вођство од 4:2. Американац је са две дупле грешке у овом гему значајно олакшао посао нашем тенисеру.

15.25 - Без брејка до сада, оба тенисера сигурни на свој сервис - 2:2. 

15.18 - Американац узвраћа истом мером добиши сет са 40:0, 1:1 на старту првог сета. 

15.16 - Одличан старт меча за Филипа који је добио први гем и ако је Сок водио са 30:0. 

15.12 - Почео финални дуел у Паризу измећу Филипа Крајиновића и Џека Сока. Наш тенисер први на сервису.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво