Троицки надиграо Тима за осмину финала Шангаја

За велико изненађење на Мастерсу у Шангају побринуо се Виктор Троицки, савладао је аустријанца Доминика Тима са 2:1 по сетовима 6:3, 3:6, 7:6. У борби за четвртфинале наш тенисер ће играти против Американца Џона Изнера (четвртак, око 12.30, РТС 2).

Виктор Троицки је надиграо седмог играча на АТП листи Доминика Тима, који је свакако важио за фаворита у овом мечу. После лагано освојеног првог сета, у другом сету наш тенисер није успео да настави у истом стилу, пропушта своју шансу, што је противник искористио и стигао до изједначења. Одлучујући сет је решен у тај-брејку у коме је Троицки имао више концентрације и заслужено победио.

Троицки је од старта кренуо силовито. Освојио је рани брејк, што му је олакшало игру у наставку. Константно је притискао противника и лако решавао своје сервисе. Предност са почетка сета успео је да сачува до краја и добије први сет са 6:3.

У другом сету Тим је заиграо много боље. Ипак, први до брејк шансе је стигао наш тенисер у петом гему, али она одлази у неповрат. Већ у наредном гему Аустријанац користи своју шансу. Потом Тим успева да приведе сет крају - 6:3, за изједначење у сетовима.

Велика борба у одлучујућем сету. Виктор је у другом гему имао две брејк шамсе, међутим противник је успео да се извуче. Потом је уследио период игре у коме су оба тенисера била сигурна на свој сервис па је меч решен у тај-брејку.

Тај-брејк ова тенисера су отворила асевима, 1:1. Ипак, наш тенисер први долази до мини-брејка предности. Међутим, противник одмах успева да узврати. Виктор наставља да прети, одузима два сервиса противнику и води са 5:2. Тим успева да врати оба мини брејка - 5:4, а потом на свој сервис долази до изједначења. Ипак, први до меч лопте стиже наш тенисер и то на свој сервис. Користи је и решава сет и меч у своју корист - 7:5 у тај-брејку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво