Чилић и Гофан у полуфиналу турнира у Токију

Белгијски и хрватски тенисер, Давид Гофан и Марин Чилић, пласирали су се у полуфинале турнира у Токију. Гофан је у четвртфиналу био бољи од Ришара Гаске из Француске после два сета, 7:5, 6:2, док је Чилић победио Американца Рајана Харисона са 6:2, 6:0.

Чилић је у понбеди над Харисоном одсервирао 11 асова и изгубио само један поен на свој сервис.

"Мој сервис је био изузетно добар, играо сам веома агресивно након сервиса и успео сам да вратим доста добрих првих сервиса Рајана", рекао је Чилић и додао да му добра игра значи доста за самопоуздање.

Чилић ће у полуфиналу играти против Адријана Манарина из Француске који је победио Јуишија Сугиту из Јапана након два сета 6:2, 6:4.

Гофан је повео са 3:2 у првом сету, пре него што је навучен кров због најављене кише, а након паузе од 15 минута мучио се да пронадје свој ритам. Губио је са 5:2 у првом сету, али је освојио 10 од наредних 11 гемова и тако стигао до победе против Гаскеа.

"Никада није лако почети поново. Требало ми је времена да се навикнем на услове, а онда сам почео да осећам лопту и свој ритам и да постајем агресивнији из гема у гем", рекао је Гофан.

Гофан ће у полуфиналу играти против Аргентинца Дијега Шварцмана који је остварио 32. победу у сезони након што је славио против Стива Џонсона из САД са 6:0, 7:5.

"У почетку је било заиста лепо за мене. Онда је он почео да сервира боље, погађао је први сервис, постао агресивнији и неколико пута излазио на мрежу. Морао сам да се браним и нисам могао да доминирам", рекао је Шварцман.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво