Читај ми!

Дејвис куп идуће године проба нова правила

Међународна тениска федерација (ИТФ) саопштила је да ће се мечеви Дејвис купа, у групама I и II, наредне сезоне играти у "измењеном формату". У жељи да Дејвис куп остане такмичење привлачно за врхунске тенисере, ИТФ је одлучио да у нижим ранговима такмичења идуће године проба нови формат: играће се два дана уместо три, и на два добијена сета, а не на три, као што је сада случај.

Мечеви Групе I играће се у петак и суботу, а мечеви Групе II суботом и недељом. Првог дана играће се два меча у појединачној конкуренцији, а другог дубл меч и још два сингла.

Те промене се не односе на Светску групу Дејвис купа.

Председник ИТФ-а Дејвид Хегерти је рекао да би измењен формат Дејвис купа касније могао да се примени и у Светској групи, ако се то решење покаже успешним.

ИТФ је одлучио да се пети меч неће играти ако се у четвртом реши питање победника. Такође, ако једна репрезентација поведе са недостижних 3:0, играће се само четврти меч, не и пети.

Одлучено је и да се тимови повећају са четири на пет тенисера.

Те промене важе и за Светску групу и за ниже рангове такмичења.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво