Еванс признао да је користио кокаин

Британски тенисер Денијел Еванс суспендован је на годину дана јер је пао на допинг тесту, саопштила је Међународна тениска федерација.

Еванс је био позитиван на кокаин на тесту 24. априла у Барселони, па ће му суспензија важити од тог датума до априла наредне године.

ИТФ је у саопштењу навео да је Еванс "одмах признао преступ", као и да је објаснио како је кокаин доспео у његов систем. Како је објашњено, кокаин не побољшава перформансе, стога британском тенисеру није изречена казна од четири године.

Наводно, кокаин је претходно био у истом џепићу торбице у којој је добио лекове које је узимао од 20. до 24. априла.

Овај 27-годишњи Британац тренутно заузима 102. место на АТП ранг-листи.

број коментара 3 пошаљи коментар
(среда, 04. окт 2017, 16:45)
anonymous [нерегистровани]

Gde je tu moral

Po ko zna koji put mi je naprosto neprijatno kad pročitam objašnjenja za kazne igračima koji su pali na doping testu. Kakvi su to ljudi koji sede u ITTF ? Sramota!

(среда, 04. окт 2017, 11:02)
anonymous [нерегистровани]

Dupli standardi

Kada se zapadnjaci drogiraju onda im prihvataju sva opravdanja, Sara Erani testira pozitivna oni prihvate njeno objasnjenje da je lek koji koristi njena majka slucajno upao u spagete koje joj je majka spremala i daju joj dva meseca, ovaj Englez se nasmrkao i dobije 12 meseci jer kokain nije PED, cak i Cilicu smanje kaznu na sest meseci jer prihvate objasnjenje da mu je majka kupila tablete koje sadrze doping supstancu!
Sarapovu i Troickog odvale 24 meseci zabrane iz prve ruke bez olaksavajucih okolnosti, pametnom dosta.

(среда, 04. окт 2017, 09:44)
anonymous [нерегистровани]

a odakle mu kokain...????

A odakle mu kokain pored lekova i zasto se tu uopste nalazio. Sto se kaze ¨pravi se Englez¨.Prave se Englezi i ovi iz ITF-a. A misle da smo svi mi toliko naivni pa im verujemo. Smesno!!!!