Тениска легенда у дипломатији

Некадашњи румунски тенисер Илије Настасе од данас има нови посао - биће почасни конзул Чешке у Румунији.

Чешки министар спољних послова Лубомир Заоралек је након данашњег састанка изјавио да је Настасе пристао да постане нови почасни конзул Чешке у Румунији.

Ново радно место Настасеа биће у граду Констанца, на обали Црног мора.

"Ово је велика част. Моја земља ми није пружила овакву шансу, али ви сте ми дали прилику и то веома ценим", рекао је Настасе.

Настасе ће имати прилику да се у потпуности посвети свом новом послу, пошто тенисом не може да се бави наредне две године.

Међународна тениска федерација суспендовала је Настасеа до 2021. године, после увреда и недоличног понашања током меча у Фед купу у Букурешту.

Током меча Румуније и Велике Британије у априлу у Фед купу, Настасе је вређао британску тенисерку Џоану Конту и селекторку Ен Кеотавонг и псовао је и претио судији.

Упркос репутацији која га прати, Заоралек, који је велики љубитељ тениса, рекао је да је Настасе прави избор.

"Верујем господину Настасеу. Сигуран сам да ће његов трансфер из спорта у дипломатију бити успешан јер га видим као особу која схвата одговорност коју доноси његова нова функција", рекао је Заоралек.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво