Читај ми!

Цонга бољи од Лајовића након преокрета

Жо-Вилфред Цонга савладао је Душана Лајовића (1:3, по сетовима 6:2, 2:6, 6:7, 2:6) у првом мечу последњег дана полуфиналног окршаја Дејвис куп селекција Француске и Србије, чиме је свој национални тим одвео у финале такмичења.

Тениска репрезентација Србије није успела да се пласира у финале Дејвис купа, пошто је Француска у Лилу повела са недостижних 3:1, после победе Жоа Вилфреда Цонге против Душана Лајовића од 2:6, 6:2, 7:6, 6:2.

Лајовић је добро почео меч, направио је два брејка у првом сету и повео. Цонга, 18. играч света, је узвратио, два пута је одузео сервис српском играчу у другом сету и изједначио је на 1:1.

У трећем сету није било брејка, па је сет одлучен после тај-брејка, који је Цонга добио са 7:5.

Француз је на почетку четвртог сета одузео сервис Лајовићу, а то је учинио и у петом гему, што му је било довољно за освајање сета и долазак до коначне победе.

То је друго финале Француске у Дејвис купу у последње четири године.

Француска публика је, вреди нагласити, успела да постави два рекорда на овом мечу – ово је био најпосећенији Дејвис куп дан (18.148), али и најпосећенији Дејвис куп дуел (47.908).

Први поен Србији у петак је донео управо Лајовић, победом против Луке Пуја, а Цонга је био бољи од Ласла Ђереа.

Француска је у суботу повела захваљујући дублу, пошто су Пјер Иг Ербер и Никола Мау победили Ненада Зимоњића и Филипа Крајиновића са 6:1, 6:2, 7:6.

У другом полуфиналу играју Аустралија и Белгија.

Овако је текао меч:

15.59 – Четврти сет, али и последњи у овом мечу, као и у полуфиналу, осваја Цонга (2:6).

15.22 – Узбудљиви трећи сет, после велике борбе у тај-брејку, припао је француском тенисеру (5:7). Цонга сада има предност од 2:1 у сетовима

14.23 – Жо-Вилфред Цонга осваја други сет (2:6), оба тенисера су освојила по осам гемова и сада, практично, почињу нови дуел који се игра на два добијена сета.

14.19 -Тенисери освајају своје сервис гемове и на 5:2 Душан Лајовић сервира за останак у другом сету. 

14.06 - Цонга рутински осваја свој сервис гем за 3:0, а потом Лајовић успева та освоји свој сервис гем без изгубљеног поена за 3:1.

14.00 - Брејк за Цонгу. Француски тенисер долази додве брејк шансе, Лајовић успева прву да елиминише, али на другој чини дуплу сервис грешку и омогућава Цонги да поведе са 2:0 у другом сету.

13.54 - Овога пута Цонга успева да сачува свој сервис гем и у други сет улази са 1:0.

13.50 - Први сет осваја Душан Лајовић са убедљивих 6:2. Сигурним сервисима и игром српски тенисер рутински осваја свој гем и први сет у дуелу са Жо Вилфредом Цонком. У другом сету опет француски тенисер сервира први.

13.45 - Нови брејк за Душана! Српски тенисер сјајном игром осваја нове две брејк шансе на сервису Цонге и реализује другу за 5:2. Лајоцић сервира за освајање првог сета.

13.40 - После убедљиве предности од 40:15 Цонга успева да изједначи и дође до брејк шансе, али Лајовић успева да спасе брејк лопту и потом освоји свој сервис гем за 4:2. Одличан и врло атрактиван тенис у четвртом мечу полуфинала Дејвис купа на терену у Лилу.

13.30 - Душан Лајовић сигурном и атрактивном игром остава свој сервис гем без изгубљеног поена за 3:1.

13.27 - Цонга добија свој други сервис гем и смањује на 2:1.

13.24 -Уз пар изгубљених поена Лајовић успева да сачува свој сервис гем и потврди предност на 2:0 у првом сету.

13.18 - Брејк за Лајовића! Српски тенисер сјајно улази у меч и успева да после 15:40 за Цонгу три пута изједначи резултат и искористи прву брејк прилику за вођство од 1:0.

13.10 - Почео је меч у коме ће Лајовић покушати да селекцији Србије донесе изједначење и улазак у пети одлучујући дуел.

13.03 - Лајовић и Цонга почели загревање и за који минут почињу меч. Први на сервису биће Жо Вилфред Цонга.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво