Лајовић донео вођство Србији против Француске

Тениска репрезентација Србије повела је са 1:0 против Француске у Лилу у полуфиналу Дејвис купа, победом Душана Лајовића над Луком Пујом са 3:1, по сетовима 6:1, 3:6, 7:6 (9:7), 7:6 (7:5).

Лајовић, 80. играч света, победио је 22. на АТП листи Пуја после три сата и пет минута.

Српски тенисер је без већих проблема уз три брејка освојио први сет, а Пуј је узвратио у наредном сету и изједначио на 1:1.

У трећем сету обојица тенисера направила су по три брејка, па је одигран тај-брејк, који је Лајовић добио са 9:7.

Лајовић је у другом гему четвртог сета одузео сервис Пују, у деветом гему сервирао је за победу, али му је француски тенисер одузео сервис и смањио на 4:5, а после освојеног гема на свој сервис је изједначио.

Лајовић је после тога освојио гем на свој сервис, а затим је у 12. гему пропустио три везане меч лопте, па је Пуј изједначио на 6:6.

Тенисери су се смењивали у вођству у тај-брејку, а после освојеног поена за 5:4, Лајовић се пожалио на проблем са стопалом. Он је наставио меч, добио је тај-брејк резултатом 7:5 и донео предност Србији у полуфиналу.

Нешто касније на програму је меч Ласла Ђереа и Жоа Вилфреда Цонге.

У суботу је на програму меч у дублу, а у недељу се играју узвратни мечеви у синглу.

У другом полуфиналу у Бриселу играју Белгија и Аустралија.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво