Надал трећи пут у каријери освојио Ју-Ес опен

Први тенисер света Шпанац Рафаел Надал освојио је трећу титулу на Отвореном првенству САД у Њујорку, пошто је у финалу победио Кевина Андерсона из Јужне Африке после три сета, 6:3, 6:3, 6:4. Шпанац је тако дошао до 16. гренд слем титуле у каријери. На вечној листи испред њега је само Швајцарац Роџер Федерер са 19 титула.

Надал је освојио 16. гренд слем титулу у 23. финалу на највећим турнирима. Освојио је свој трећи трофеј на Ју Ес опену, после 2010. и 2013. године.

Шпанац је одлично играо, добро је сервирао и успео је да умири сервис Андерсона, који важи за једног од најбољих сервера на турнирима.

Надал је четири пута одузео сервис Андерсону, победио је за два сата и 27 минута и освојио 74. титулу у каријери. Андерсон је остао на три титуле.

То је било треће гренд слем финале за Надала ове године, освојио је рекордни 10. Ролан Гарос, а изгубио је у финалу Аустралијан опена од Швајцарца Роџера Федерера.

Андерсон је први пут играо у финалу неког гренд слем турнира и као 32. тенисер света покушавао је да постане први освајач трофеја на Ју Ес опену са најлошијим ренкингом, још од Андреа Агасија, који је тријумфовао 1994. године као 20. играч света.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво