ВТА: Велики скок Крунићеве за "претњу" Јанковићевој

Српска тенисерка Александра Крунић напредовала је за осам позиција после одличног наступа на мастерсу у Синсинатију и сада заузима 77. место на овонедељној ВТА листи.

Крунићева је у Синсинатију приредила три изненађења победама над Сораном Кирстеом и Франчешком Скјавоне у квалификацијама, као и над шампионком Ролан Гароса Јеленом Остапенком, пре елиминације од Карле Суарез Наваро, што је је донело скок на листи.

Она се сада приближила српској број један Јелени Јанковић која је остала 68. тенисерка света, Ивана Јоровић је 181, Нина Стојановић је три позиције из ње, а млада Олга Даниловић поново 514, што јој је најбољи ренкинг у каријери.

На врху је и даље Каролина Плишкова, али са предношћу од само пет поена у односу на Симону Халеп, док је Гарбиње Мугуруза поново трећа након што је победила на турниру у Синсинатију и престигла Ангелику Кербер, Елину Свитолину и Каролину Вознијацки.

Поредак најбољих 10:

1. (1) Каролина Плишкова (Чешка) 6.390 бодова
2. (2) Симона Халеп (Румунија) 6.385
3. (6) Гарбиње Мугуруза (Шпанија) 5.860
4. (4) Елина Свитолина (Украјина) 5.650
5. (5) Каролина Вознијацки (Данска) 5.350
6. (3) Ангелика Кербер (Немачка) 5.146
7. (7) Џоана Конта (Велика Британија) 4.750
8. (8) Светлана Кузњецова (Русија) 4.410
9. (9) Венус Вилијемс (САД) 4.216
10. (10) Агњешка Радвањска (Пољска) 3.855...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво