Шаповалов зауставио Надала ка повратку на врх

Шпански тенисер Рафаел Надал пропустио је прилику да поново заузме водеће место на АТП листи, након што је у 3. колу Роџерс купа у Монтреалу изненађујуће елиминисан од 18-годишњег Канађанина Дениса Шаповалова 3:6, 6:4, 7:6 (7:4).

Надалу је за повратак на тениски врх после три године недостајао пласман у полуфинале у Монтреалу, али је стао на две препреке од циља да наследи Британца Ендија Марија.

Шаповалов је до највеће победе у каријери стигао после два сата и 45 минута игре и обезбедио себи пласман у четвртфинале где ће му противник бити Француз Адријан Манарино.

Осамнаестогодишњи Шаповалов је постао најмлађи тенисер који се пласирао у четвертфинале Роџерс купа још од Бјерна Борга 1974. године.

"Ово је нешто о чему сам сањао, да играм против тенисера као што су Рафа, Роџер Федерер, Енди Мари. Мој сан се данас остварио", рекао је тренутно 143. тенисер света, који је у претходном колу елиминисао Аргентинца Хуана Мартина дел Потра.

Шаповалов, поред тога што је направио велики корак ка пласману међу најбољих 100 тенисера света, спречио је и повратак Надала на прво место на АТП листи, пошто је Шпанцу за то био потребан пласман у полуфинале Роџерс купа.

"Добро је играо. Има велики потенцијал. Има све да постане сјајан играч. Играо је одлично у важним моментима. Желим му све најбоље", рекао је Надал.

У четвртфинале турнира у Монтреалу пласирао се и Федерер, који је славио против Шпанца Давида Ферера са 4:6, 6:4, 6:2. Швајцарца у наредном колу чека још један шпански тенисер, Роберто Баутиста Агут, који је био бољи од Гаела Монфиса из Француске.

Холанђанин Робин Хасе елиминисао је Бугарина Григора Димитрова и заказао дуел против Аргентинца Дијега Шварцмана, док је Јужноафриканац Кевин Андерсон био бољи од Американца Сема Кверија. Андерсон ће у наредној рунди играти против Немца Александера Зверева.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се