Зимоњићев јубилеј - 700. победа у дублу

Српски тенисер Ненад Зимоњић остварио је 700. победу у дублу у каријери, пошто је у пару са Пољаком Марцином Матковским савладао Аргентинце Карлоса Берлока и Дијега Шварцмана 7:6 (7:5), 7:6 (7:4) у првом колу турнира у Хамбургу.

Зимоњић, уједно и селектор репрезентације Србије, постао је тек десети играч у историји који је дошао до 700. и више тријумфа у дублу, после Данијела Нестора, браће Брајан, Тода Вудбриџа, Марка Кновлса, Макса Мирњег, Леандера Паеса, Шервуда Стјуарта и Јонаса Бјоркмана.

"Драго ми је што сам јубилеј прославио у Хамбургу, месту где играм први пут после пет година, и у земљи са великом тениском традицијом. Много ми значи што сам ушао у клуб 'Топ10' и желим на томе да захвалим свим партнерима у дублу", рекао је 41-годишњи Зимоњић за сајт АТП-а.

Зимоњић је током каријере у дублу поред 700. победа забележио и 396 пораза, уз 54 титуле, међу којима су три на грен слему (Ролан Гарос и два пута Вимблдон).

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи