Новак због повреде завршио сезону!

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић одлучио је да због повреде лакта пропусти остатак сезоне. Предстоји ми неколико месеци без тениса, поручио је Ђоковић. Новак прави тим за почетак наредне сезоне, Агаси остаје тренер.

"Након консултација са специјалистима широм света, донео сам одлуку да направим паузу до краја сезоне. Дакле, без турнира и званичних мечева у наредних неколико месеци, а паузу ћу искористити да се посветим породици", поручио је Ђоковић.

"Повреда коју вучем годину и по дана представљала ми је проблем на многим турнирима, а поготово последњих неколико месеци. Предаја на Вимблдону је био доказ да мора да се направи оваква радикална одлука. Овај тренутак није лак ни за мене ни за људе око мене, али сам захвалан пошто сам благословен да од почетка каријере немам већих здравствених проблема", објаснио је Новак.

Ђоковић је објаснио да му је повреда лакта највише сметала приликом сервиса, због чега је морао да направи техничке промене, што се одразило на игру.

Новак је објаснио да прва два месеца неће смети да игра и да тренира, пошто су се сви специјалисти сложили да је одмор неопходан и да природа повреде захтева "пасивно-активну" рехабилитацију.

"Наредна два месеца проћи ће без рекета. Ускоро Јелена и ја постајемо родитељи по други пут, па ће то бити наш фокус", рекао је Новак.

Ђоковић је објаснио да су сви стручњаци са којима је разговарао сложни у оцени да операција није неопходна. 

 "Стручњаци не преферирају такав подухват. Никада се нисам оперисао, нити желим. Драго ми је што ћу природним процесом да се вратим", рекао је Ђоковић и објаснио да је шест месеци сасвим довољно да се одмори и рехабилитује, како би од почетка наредне године играо на највишем нивоу.

Ђоковић је рекао да ће Андре Агаси бити његов тренер у наредном периоду, а да му је жеља да у тим људи око себе прикључи Марија Анчића.

"Марио Анчић је и даље приоритет, али је изградио живот у другој сфери и жели да размисли", објаснио је Новак. 

Ђоковић се захвалио спонзорима који су, како каже, остали уз њега све време. Ђоковић је добио подршку од српских ватерполиста који се налазе у Будимпешти, а он им је узвратио пољупцима и пожелео срећу на Светском првенству. 

"Они су наш највећи понос. Пратим их и подржавам", рекао је Новак.

Ђоковић признаје да му се много ствари догодило, како на приватном, тако и у професионалном животу, због чега се "испразнио".

"Ролан Гарос је био шлаг на торти, круна каријере. Након освајања, тражио сам себе месецима", признао је Ђоковић.

Међутим, уверен је да се жеља за тенисом и тај осећај на терену враћају, нарочито у неколико последњих месеци.

"Једва чекам да се вратим на терен. И то не кажем зато што сте ви ту, или зато што ми је неко рекао да то кажем. Тенис је моја љубав и страст. Не волим да победим у мечу или освојим турнир. Волим кад имам рекет у рукама. То ме покреће! Не видим крај каријере близу. Спремите се за нове мечеве", рекао је Новак уз осмех.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи