Новак готово сигурно пропушта Ју-Ес опен

Лекар тениске репрезентације Србије и ортопедски хирург Здеслав Милинковић изјавио је да након анализе Ђоковићеве повреде, најбољи српски тенисер 99 посто неће учествовати на Ју-Ес опену, као и да су под знаком питања његови даљи наступи у 2017. години.

"Новак Ђоковић 99 одсто неће ове године играти Ју-Ес опен, ни у полуфиналу Дејвис купа у Лилу против Француске, а да ли ће се појавити на осталим турнирима до краја сезоне – још се не зна, односно знаће се тек после наредних прегледа повређеног лакта. Он мора на мировање од шест до 12 недеља", изјавио је Здеслав Милинковић, лекар репрезентације и ортопедски хирург за Спортски журнал.

"На следећем прегледу ће се знати да ли ова процена остаје или се мења. У том периоду неће смети да тренира са рекетом, али ће смети да ради остале сегменте, као што је кондиција и слично. Наравно, имаће и одређене терапије", додао је Милинковић.

Лекар тениске репрезентације изавио је да је Новак извршио прегледе лакта како код светских тако и код српских стручњака па између осталог и код њега.

"Симптоми се смирују, био је код специјалиста у Торонту, на додатним испитивањима. Консултовао се и са наше стручњаке, наравно и мене јер смо ми одлични пријатељи. Сада је важно мировање уз различите врсте процедура које могу да утичу на опоравак и смиривање тегоба. Операција остаје крајња опција. Има коштану модрицу због претераног играња. Није довољно паузирао, Новак је такав, стисне зубе и игра и поред озбиљне повреде. То је за мене као његовог пријатеља увек била велика брига", рекао је Милинковић.

Све дилеме око паузе и њеног трајања, Новак ће открити у току недеље на конференцији за медије.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара