Мамурлук и главобоља после прославе титуле

Швајцарски тенисер Роџер Федерер рекао је да се данас пробудио уз јаку главобољу, пошто је до раних јутарњих сати славио освајање рекордне, осме, титуле на Вимблдону.

Федерер је јуче у Лондону освојио рекордну, осму, титулу на Вимблдону, односно 19. гренд слем трофеј у каријери, пошто је у финалу победио Марина Чилића из Хрватске са 6:3, 6:1, 6:4.

Федерер је присуствовао традиционалној вечери са победницом Вимблдона Гарбиње Мугурусом, али нису плесали. Швајцарац је после тога са својим пријатељима прослављао титулу до пет сати ујутро.

"Звони ми у глави... Не знам шта сам радио синоћ. Претпостављам да сам попио много различитих алкохолних пића. После традиционалног бала смо отишли у ресторан, где нас је чекало 30-40 пријатеља. Сјајно смо се провели. Легао сам у пет ујутро, а када сам се пробудио, нисам се добро осећао", рекао је Федерер на конференцији за новинаре.

Федерер је за седам месеци освојио две гренд слем титуле, а пре тога пет година није тријумфовао на гренд слем турниру. Прошлог месеца титулу на Ролан Гаросу освојио је Рафаел Надал.

Он је рекао да млађе генерације тенисера морају да промене стил игре ако желе да спрече "стару гарду" да тријумфује на гренд слем турнирима.

Федерер ће у августу напунити 36 година и најавио је да ће наредног лета бранити титулу на Вимблдону.

"Желим да уживам годину дана у томе што сам освајач Аустралијан опена и Вимблдона. Нисам себи поставио циљ о броју гренд слем титула, то нисам никада радио. Био сам изузетно задовољан са 17, наравно да сам био срећнији са 18, а сада сам и више него срећан са 19. Желим да уживам, да останем здрав и видећемо шта ће се догодити", рекао је Федерер.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво