Федерер: Веровао сам да ћу поново бити шампион

Швајцарски тенисер Роџер Федерер рекао је после освајања Вимблдона, 19. гренд слема трофеја у каријери, да након неколико година без успеха на најпрестижнијем турниру на свету није изгубио веру да може да поново постане шампион.

"Претпостављам да је разлог мог успеха то што сам веровао да могу да достигнем такве висине, иако нанкон прошле године и пораза у финалима 2014. и 2015. године нисам био 100 одсто сигуран у то. Ипак, увек сам веровао да могу да поново постанем шампион. Наставићу и после ове године да верујем и сањам. Осећај бити шампион овде је заиста фантастичан", рекао је Федерер после финала.

Федерер је освојио осму титулу на Вимблдону, прву после 2012. године, пошто је данас у финалу победио Хрвата Марина Чилића у три сета, 6:3, 6:1 и 6:4.

На констатацију да је у претходном периоду често изостајао са тура, како би се што боље припремио за велике турнире, Швајцарац је у шали казао да би можда чешће требало да узима одмор.

"Сваки пут је одлично кад се вратим. Осећам се изванредно. Држим овај трофеј, не могу да верујм, ово је просто магично. Превисе је то у овом тренутку", рекао је емотивни Швајцарац.

Федерер је осми трофеј на Вимблдну, где је постао најуспешнији играч, посветио породици.

Хрват Чилић је у финишу другог сета имао проблем са повредом стопала, па је након тог периода у сузама затражио и медицински тајм-аут због болова.

"Некада је сурово, али борио се како треба. Он је херој. Честитам ти Марине на изванредном турниру. Требало би да будеш поносан, ово је посебна прилика, играти на овом терену у финалу. Некада не можес да пружиш максимум у финалу, јер се не осећаш добро. Надам се да ћес се у потпуности опоравити и да ћеш поново играти овако добро", рекао је он.

Чилићу је ово било прво финале на Вимблдону, а он је рекао да није имао намеру да се преда и поред проблема са стопалом.

"Борио сам се током читаве каријере и никада се нисам предавао, увек сам гледао да дам све од себе и то је све што сам могао да урадим данас", рекао је Чилић.

Он је оценио да је ове године на Вимблдону играо најбољи тенис у каријери.

"Имао сам диван пут овде на турниру, играо сам најбољи тенис у животу. Дугујем велику захвалност мом тиму, много снаге су ми дали. Такође хвала и мојим навијачима у Хрватској, којима је сигурно било је тешко данас. Даћу све од себе да поново будем овде", рекао је хрватски тенисер.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи