Јанко сензација Вимблдона

Српски тенисер Јанко Типсаревић приредио је сензацију у другом колу гренд слем турнира у Вимблдону победивши шестог играча света, Американца Ендија Родика, са 3:1 у сетовима. После више од три часа дивовске борбе Типсаревић је остварио највећи успех у каријери савладавши једног од најбољих светских играча на травнатим теренима, чиме је спречио Родика у настојању да се коначно домогне трофеја у Вимблдону.

Американац је до сада два пута играо у финалу, 2004. и 2005,  оба пута је поражен од Швајцарца Роџера Федерера.

За оно што је пружио у овом мечу Типсаревић заслужује све честитке. Играо је бриљантно, смирено и мудро, импонујући огромним самопоуздањем. Наш тенисер је био толико добар, да му је фаворизовани противник више пута аплаудирао приликом освајања поена.

"Не треба ни да наглашавам колико ми значи ова победа. Уживао сам на терену, имајући пред очима слику тренера како ми говори да се не пружа често прилика да се у Вимблдону игра против неког из "топ 10". Успео сам и заиста сам пресрећан", изјавио је 40. тенисер света, који ће након данашњег успеха знатно напредовати на АТП листи.

"Жао ми је што је елиминисан Новак Ђоковић, али ми је драго што ће Србија после моје победе и даље имати представнике у мушкој конкуренцији Вимблдона", истакао је Типсаревић.

Занимљиво је да играчу на трави какав је Родик, Србин није дозволио да направи ниједан једини брејк током целог меча. Американац је добио први сет у тај-брејку, а у наставку је Типсаревић у великом стилу одржавао ритам, редовно освајајући поене на свој сервис. Његово најјаче оружје чини се да је била неухватљива бекхенд паралела, којом је освојио више атрактивних поена.

Прави рат нерава донео је четврти сет у којем је Типсаревић демонстрирао високу концентрацију и сталоженост. За разлику од нервозног Родика, наш тенисер је полако, али сигурно градио пут успеха, освајајући поене и користећи грешке противника. Повео је у тај- брејку са 4:2 и потом са 6:4, да би на крају искористио већ прву меч лопту и тријумфално окончао меч против великог ривала, па су на крају обојица заслужено аплаузом испраћени са терена.

Типсаревић је против Родика изједначио резултат у међусобним дуелима на 1:1, након што је Американац славио 2006. такође у Вимблдону са 6:7,5:7,6:4,7:6, 6:2.

У трећем колу противник Типсаревића ће бити 33. тенисер са АТП листе, Рус Дмитриј Турсунов, који је победио Британца Криса Итона са 3:0 у сетовима.

У једином досадашњем међусобном сусрету Турсунов је победио Типсаревића 2006. године у Дохи са 7:5, 6:2.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи