Ђоковић надиграо Монфиса и освојио титулу у Истборну

Ђоковић – Монфис 2:0 (6:3, 6:4). Новак Ђоковић освојио је турнир у Истборну и на најбољи начин најавио предстојећи Вимблдон. Савладан је Француз Гаел Монфис после велике борбе нарочито у другом сету.

Новак Ђоковић је освојио турнир у Истборну. Први и други фаворит турнира састали су се у финалу а славио је, као и у предходних 13 међусобних сусрета, наш тенисер. Снажан отпор Фрацуз је пружио у другом сету, када је и створио неколико брејк прилика, ипак, наш тенисер није дозволио да се меч продужи и долази до заслужене титуле.

На самом старту Новак је одузео сервис противнику. Потом се концентрисао на своје сервисе и лагано приводио сет крају. У седмом гему је имао нове прилике за брејк али није успео. Потом је у деветом гему на сервис Монфиса освојио две везане брејк и сет лопте. Користи прву за 6:3 у првом сету.

У другом сету виђена је велика борба. Монфис је на старту много боље сервира и лако освајао своје сервис гемове. На сервис нашег тенисера је претио и у два наврата долазио до брејк шанси. Једну је пропустио у првом гему, а две у петом. Потом је Ђоковић успео да стабилизује сервис, што је резултирало лакшим освајањем сервис гемова. Обојица су била сигурна све до резултата 5:4.

На сервис Монфиса Новак осваја брејк, сет и меч лопту, користи је за 6:4 у другом сету.

Ток меча: 

16.43 - Крај меча. На сервис Монфиса новак осваја сет лопту, користи је за 6:4 у друком сету. 

16.40 - Потом су оба тенисера била сигурна на своје сервисе, 5:4.  

16.25 - У петом гему Монфис пропушта нове две брејк шансе. Новак успева да се извуче и освоји свој сервис гем, 3:2. 

16.10 - У првом гему другог сета Француз долази до брејк шансе, прве на мечу, уследило је изједначење. Потом Монфис осваја још једну прилику. Новак се брани сјајним сервисом. Ђоковић везује још два поена и одбија овај напад противника, 1:0.

16.02 - У деветом гему на сервис противника Новак осваја две везане сет лопте, користи прву за 1:0 (6:3).  

15.54 - У седмом гему Новак осваја две везане брејк шансе. Сјајним сервисима Француз успева да се извуче. Наш тенисер је неумољив осваја и трећу шансу, али и она одлази у неповрат. Монфис успева да веже још два поена и освоји гем, 4:3. 

15.48 - Потом су оба тенисера била сигурна на свој сервис, 4:2. 

15.35 - У другом покушају противник осваја гем, 2:1. 

15.33 - Ђоковић лако осваја свој сервис гем и потврђује брејк, 2:0. 

15.30 - Већ на старту меча Новак долази до брејк шансе, уследила је дупла сервис грешка противника и наш тенисер има брејк предности, 1:0. 

15.27 - Почео је меч ... 

15.25 - Први ће сервирати Монфис 

15.23 - Играчи су на терену, након загревања очекујемо почетак меча. 

15.01 - Ускоро очекујемо излазак на терен Ђоковића и Монфиса. 

15.00 - Завршено је женско финале Плишкова је савладала Вознијацки са 2:0 (6:4, 6:4) и освојила титулу. 

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво