Новак савладао Поспишила

Најбољи тенисер Србије Новак Ђоковић савладао је Вашека Поспишила са 2:0 и пласирао се у треће коло турнира у Истборну. Противник Новаку у трећем колу биће Доналд Јанг, тренутно 47. играча света.

Новак Ђоковић је сигурном игром успео да савлада за надигравање расположеног Вашека Поспишила за око сат и тридесет минута игре.

У борби, рекло би се, равноправних ривала, победу (6:4 и 6:3) је однео Ђоковић захваљујући пре свега искуству и великој концентрацији у самом финишу оба сета, када је успевао да се избори за вођство и, на крају, победу.

Овом победом Новак је уписао и пети тријумф у дуелима са Поспишилом и добро почео припреме за сезону на трави.

Противник Ђоковићу у трећем колу биће Доналд Јанг, тренутно 47. играча света.

Ток меча:

13.32 – Ђоковић је у трећем колу. Наш најбољи тенисер рутински приводи меч крају и са 6:3 осваја и други сет за победу од 2:0 над Вашеком Поспишилом.

13.24 – Новак сервира за меч и пласман у треће коло. Поспишил успева да добије свој сервис и смањи на 5:3, али наш тениски ас сервира за победу у мечу.

13.21 – Најбољи тенисер Србије рутински осваја свој сервис и потврђује освојену предност за 5:2.

13.18 Нови брејк за Новака! У трећем сервис-гему противника Новак успева да освоји брејк шансу коју претвара у вођство од 4:2 у другом сету.

13.06 – Поспишил узвраћа истом мером за 2:2.

13.03 – Меч се наставља истим ритмом као у првом сету, а у равноправном одмеравању снага Ђоковић успева да свој други сервис освоји експресно без изгубљеног поена за 2:1 у другом сету.

12.56 – И на почетку другог сета први на сервису Новак Ђоковић.

12.50Новак Ђоковић осваја први сет! На петом сервис-гему Поспишила, Новак Ђоковић осваја нову брејк шансу. При новом сервису противника, Новак осваја и другу шансу за брејк, коју овај пут успева да претвори у освојен гејм и први сет – 6:4.

12.49 – На петом сервис-гему Поспишила, Новак Ђоковић осваја нову брејк шансу, али Поспишил успева да изједначи.

12.34 – Равноправан дуел ривала у коме сваки од њих успевао да сачува своје сервис гемове без шансе противника за брејк наставља се сервисима Поспишила при резултату 2:3 у првом сету. Ђоковић одваја брејк шансу, али Поспишил успева да сачува свој сервис за 3:3.

12.13 – Сервисима Вашела Поспишила настављен је јуче прекинути меч.

12.00 – Новак Ђоковић и Вашек Поспишил изашли су на терен и после краћег загревања очекује се почетак меча. По загревању Поспишил ће наставити свој сервис-гем који је прекинут на 15:30.

На самом старту дуела Ђоковића и Поспишила, после првог гема који је добио наш тенисер на свј сервис спасивши две брејк шансе противника, у Истборну је почела да пада киша због које су сви мечеви одложени за данашњи дан.

Ђоковићу је ово први меч на турниру јер је у првом колу био слободан, а Вашек Поспишил се пласирао у друго коло пошто је победио Чеха Јиржија Веселог са 6:3, 6:4.

Два ривала су на тениским теренима четири пута одмеравали снаге, а наш тенисер је био победник свих дуела.

Новаку Ђоковићу ће турнир у Истборну бити својеврсна припрема за предстојећи наступ на Вимблдону, који ће, осим о титули на престижном турниру, одлучивати и о пласману прве петорице на листи најбољих тенисера.

Меч би требало да почне око 12.00 часова, а ток и кретање резултата можете пратити на нашем порталу.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи