Читај ми!

Ђоковић: Ускоро нови тренер уз Агасија, месо не једем од 2015.

Српски тенисер Новак Ђоковић рекао је да ће до почетка Вимблдона ангажовати још једног тренера како би био уз њега када је Андре Агаси одсутан. Светски број два поручио је да има списак кандидата, али да не жели да га открива.

"Договор мора да аминује Агаси, главни тренер, и да се нови човек у стручном штабу уклапа у нашу тениску и животну визију. Морамо обојица да будемо сагласни... То би требало да буде неко ко је као играч имао искуства на врхунском нивоу. Већ смо обавили један разговор, волео бих да буде млађи јер ми таква енергија даје више инспирације", рекао је Ђоковић српским извештачима са Ролан Гароса.

Ђоковић је нагласио да према Србији осећа безусловну љубав и да се радује сваки пут када се врати у своју земљу.

"Србија не мора, нити треба било шта да ми да, мој однос према њој и људима не зависи од тога. У Србији сам рођен и њој припадам, сваки пут када се вратим осетим 'лептириће' у стомаку. Нисам толико често у Србији због честих путовања, али код куће је посебан осећај. Нису ми потребни школа, споменик, иако веома ценим то што је авион назван по мени и што имам поштанску марку."

Он је признао да је вегетаријанац и да не једе месо још од августа 2015. године (освојио 11 титула од тада за 10 месеци), али да је то привукло пажњу тек када су почели резултати какви се не очекују.

"Исхрана ми је углавном базирана на биљној основи, с тим што једем рибу и јаја. У биљној храни има доста извора протеина, иако многи знају само за месо, које је у нашој култури незаобилазна намирница. Имам своје разлоге што не једем месо од 2015. године, што етичке, што здравствене. Не желим уопште да се враћам на месо нити да подлежем том притиску", закључио је Ђоковић.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара