Читај ми!

Ђоковић: Допада ми се начин рада са Агасијем

Новак Ђоковић је рекао да му се допада начин на који ради са Андреом Агасијем и додао да је у овогодишње такмичење на Ролан Гаросу ушао уз олакшање, пошто више није под толиком притиском да освоји трофеј.

Ђоковић је почео одбрану титуле на Отвореном првенству Француске, Ролан Гаросу, победом против Шпанца Марсела Гранољерса. Новинаре је после меча највише интересовало како изгледају тренинзи Ђоковића и Агасија, који ће са њим радити у Паризу.

"Логично је да људи желе да знају какве су промене, али тога заправо још нема, он и ја немамо такав однос, тако да он одједном много измени моју игру или ме убаци у одређене околности у којима ћу се осећати неугодно. Он не жели да на било какав начин ремети мој ритам и начин на који сам играо и припремао се. Он се прилагођава томе што сам ја у новом поглављу свог живота, формирам нови тим, а он је на његовом челу. Значе ми разговори и његови савети, не бих превише откривао, то остаје међу нама. За сада ми се допада начин на који радим са Агасијем и како се осећам на терену", рекао је Ђоковић.

Он је навео да се Агаси труди да га што боље упозна, како би му више помогао.

"Али, у општем смислу, њему се моја игра јако допада, он је више усредсређен на психолошки приступ у одређеним моментима мечева: шта радити, како се понети, како приступити мечевима и тренинзима. Наравно, и одређеним техничким детаљима, као и о стварима ван терена које се тичу приватног живота, пошто у последњих седам-осам месеци пролазим кроз промене. Труди се да ме што боље упозна да би ми што више помогао", додао је он.

Ђоковић је прошле године освојио титулу на Ролан Гаросу и то је био једини гренд слем трофеј који му је недостајао.

"Сада је другачији осећај у односу на друге године. Као бранилац титуле сам се вратио у Париз. У последњих четири-пет година долазио сам у Париз са огромним притиском и очекивањима. Једно од главних осећања ове године у првом мечу било ми је олакшање, јер знам да сам успео да освојим тај трофеј. С друге стране, имао сам оштрину и додатну мотивацију да одиграм што боље. Било је момената када сам бриљирао и момената када сам мало мање бриљирао. То је очекивано за уводне мечеве", рекао је он.

Српски тенисер је рекао да је једина ствар којом није био задовољан у данашњем мечу то што је у трећем сету сервирао лоше, али је оценио да је Гранољерс незгодан играч и да је задовољан победом у три сета.

Новинаре је занимало и да ли Ђоковић мисли да ће Србија бити примљена у Европску унију, а он је рекао да ће одговарати само на питања о тенису и спорту.

"Тренутно ме политика не занима много. Пратим је, наравно, пошто је то део мог живота, то је део свачијег живота. Свестан сам шта се дешава, али више од тога не могу да кажем", рекао је Ђоковић.

Најбољи српски тенисер ће у другом колу играти против Португлаца Жоаа Созе, који је победио Јанка Типсаревића са 4:6, 7:6, 6:2, 6:2.

"Соза је добио Јанка, искрено, надао сам се да ћу имати прилику да играм против њега, али нажалост, није дошло до тога. Соза је врло незгодан, игра поприлично равно са обе стране, мало греши и има добар форхенд. Зна врло добро да игра на шљаци, може да буде незгодан ако му дајете времена. Ја ћу покушати да му одузмем време, да будем агресиван и поставим свој ритам игре", рекао је Ђоковић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво