Ђоковић открио зашто је одабрао Агасија: Он је инспирација коју сам тражио

Новак Ђоковић обелоданио је како је и - можда још важније - због чега је одабрао Андреа Агасија за свог новог тренера.

 

 

"Андре је велика инспирација многим људима, укључујући и мене. Пре свега, ово је велика прилика за мене, имати њега уз себе и учити од њега", истакао је други тенисер света.

Новак Ђоковић је након освајања Ролан Гароса у објективнонм паду форме, што показују и резултати и АТП листа, у крајњем случају. Током неколико месеци српског тенисера критикују медији, стручњаци, бивши играчи и навијачи. Међутим, Агаси није био међу њима. Тако је почело.

"Увек ме је подржавао када је причао о мени у медијима. Увек је био пријатан и позитиван, чак и у последњих седам или осам месеци, када сам био доста критикован. Он је био један од људи који је наставио да верује у мене. Због тога сам га позвао телефоном, желећи да му захвалим на томе", рекао је Новак.

"То се претворило у дискусију која је трајала тридесет или четрдесет минута, да би еволуирало у нешто што пролазимо сада, где смо заједно на турниру као пријатељи, али и где је он мој тренер на једном од највећих турнира на свету. Почаствован сам што га имам у свом тиму", истакао је Ђоковић.

Српски тенисер је открио и методе рада Американца, односно на који начин покушава да поправи мањкавости које види у Ђоковићевој игри или приступу, а све у циљу даљег играчког напретка.

"Поставља много питања, што је добро јер жели да ме упозна што је више могуће, као особу и као играча. Жели да да све од себе да ми помогне да постанем бољи играч и боља особа и дефинитивно га видим као велику инспирацију. Управо инспирацију коју сам тражио у овом моменту", закључио је Ђоковић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи