Агаси нови Ђоковићев тренер

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић потврдио је да ће чувени Американац Андре Агаси од Ролан Гароса бити његов тренер.

"Разговарао сам са Андреом телефоном пре две недеље и одлучили смо да се удружимо у Паризу. Тако да ће он бити тамо, а видећемо шта доноси будућност. Обојица смо узбуђени што ћемо радити заједно. Нисмо договорили ништа дугорочно, само покушавамо да се у Паризу мало упознамо. Неће остати током целог турнира. Остаће само неко време, а онда ћемо видети шта даље", рекао је Ђоковић новинарима у Риму.

Српски тенисер недавно је отпустио цео стручни штаб на челу са тернером Марјаном Вајдом, а током турнира у Риму, где је стигао до финала, уз њега је био брат Марко.

"Андреа изузетно поштујем као особу и играча. Прошао је кроз све кроз шта ја пролазим. Фантастично разуме игру на терену, уживам у сваком разговору који водим са њим. Такође, са друге стране, он је неко ко гаји породичне вредности и бави се добротворним радом. Он је врло скроман човек, врло образован. Он је особа која може да допринесе мом животу и на терену и ван њега. Врло сам узбуђен да видим шта носи будућност", објаснио је Ђоковић.

Српски репрезентативац је три године радио са Борисом Бекером, али су се разишли прошле године. Вајда је почео да ради са Ђоковићем 2006. године.

Ђоковић је прошле године коначно освојио Ролан Гарос, али је после тога пао у игри и изгубио прво место АТП листе. На Вимблдону је испао у трећем колу, што му је најранија елиминација на гренд слемовима у претходних седам година. После тога је испао у првом колу Олимпијских игара, док је на Ју-Ес Опену стигао до финала.

Ове године је испао рано на Аустралијан опену У последњих 11 турнира које је одиграо, победио је само у једном.

Агаси никада раније није радио са врхунским играчем, али је Ђоковић рекао да су његов учинак као играча и као представника спорта били довољни за њега.

"Он је легенда нашег спорта. Заувек је оставио је свој траг у овом спорту. У тенису је освојио све што се може освојити. Био је револуционарни играч јер је имао своју харизму и приступ тенису и животу који су били прилично другачији од осталих. Зато је он тако занимљив", рекао је Ђоковић.

Новак је открио да га је Агаси већ саветовао телефоном.

"Помно је пратио све мечеве, велике мечеве, нарочито на телевизији. Тако да познаје играче, зна све против којих сам играо у последњих неколико недеља, тако да смо разговарали пре сваког меча. Већ осећам да смо се некако зближили и створили лепо разумевање", рекао је Ђоковић. 

Агаси је у својој богатој тениској каријери освојио 60 трофеја.

Уз Олимпијско злато у Атланти и три Дејвис купа, Агаси је освајао Аустралијан опен пет пута, отворено првенство Америке два пута, као и Вимблдон и Ролан Гарос по једном. 

Четрдесетседмогодишњи Американац је такође и члан тениске куће славних од 2011. године. 

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво