Ђоковић у четвртфиналу Рима

Новак Ђоковић се пласирао у четвртфинале Мастерса у Риму, пошто је са 2:0, по сетовима 6:4, 6:4, савладао Шпанца Роберта Баутисту Агута. Наредни Ђоковићев ривал је Хуан Мартин Дел Потро.

Ђоковић је до шесте победе у седмом међусобном дуелу с Агутом дошао после сат и четрдесет један минут.

Ђоковић је против 20. тенисера света на АТП ранг-листи одиграо знатно боље него у другом колу против Британца Аљежа Беденеа пре два дана.

У првом сету Ђоковић је био сигуран у својим сервис-гемовима, а до првих брејк лопти стигао је у седмом гему, када је искористио прву шансу да Шпанцу одузме сервис.

Баутиста Агут је одмах у наредном гему имао прилику да узврати истом мером, али је Ђоковић сигурним сервисом спасао брејк лопту, а потом и прецизним форхендима повео са 5:3. Шпанац је онда брзо и лако смањио заостатак, али је српски тенисер потом сервирао и без проблема дошао до предности од 1:0 у сетовима.

Ђоковић је почетком другог сета наставио у истом ритму, у трећем гему одузео је сервис Баутисти Агуту, а потом је сервирао за потврду брејка предност – 3:1.

Од тог тренутка Шпанац је подигао ниво игре, пронашао је нападачки ритам и након брзог гема за 2:3, притисао је сервис Ђоковића, који није успео да сачува прву брејк лопту, па је Баутиста Агут дошао до изједначења.

Шпанац је прилично лако добио и наредни гем за вођство од 4:3, да би серију од три узастопна гема Шпанца Ђоковић нападачком игром прекинуо у наредном гему на свој сервис.

Доста узбуђења донео је девети гем другог сета, у ком је српски тенисер искористио четврту брејк лопту и тако дошао у прилику да сервира за пласман у четвртфинале, али ипак, гем је требало да припадне Шпанцу, који је оштећен у ситуацији када је имао гем-лопту.

Судија је доделио поен Ђоковићу, иако је лопта била у ауту, али он није тако мислио, па је гем настављен.

Ђоковић је у последњем гему без већих проблема потврдио брејк и тако дошао до пласмана у четвртфинале Мастерс тунира у Риму.

У наредној рунди, Ђоковић игра против Хуана Мартина Дел Потра, који је у два сета савладао Кеија Нишикорија - 7:6, 6:3.

Ток меча:

17.70 – Крај меча, са 2:0 у сетовима (6:4, 6:4) Новак Ђоковић је савладао Баутисту Агута и пласирао се у четвртфинале.

17.43 – Након најдужег поена у осмини финала, Новак Ђоковић долази до брејка и води са 5:4. Баутиста Агут ће сервирати за опстанак у мечу.

17.27 – Баутиста Агут узвраћа брејк, сада је 3:3 у другом сету.

17.09 – Новак и у другом сету први прави брејк, води са 2:1 и сервираће у наредном гему.

16.54 – Без већих проблема, Ђоковић осваја први сет резултатом 6:4.

16.50 – Новак води са 5:4 и у наредном гему ће сервирати за освајање првог сета.

16.40 – Први брејк на мечу прави Ђоковић, који води са 4:3 у првом сету и сервира.

16.25 – После четири одиграна гема, нема брејка – 2:2.

16.10 – Почео је меч, Шпанац први сервира.

16.00 – Према последњим информацијама из Рима, меч између Ђоковића и Баутисте Агута требало би да почне за десетак минута.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво