Јелена повела па изгубила од Гергесове у Риму

Најбоље рангирана српска тенисерка Јелена Јанковић поражена је после преокрета у другом колу турнира у Риму од Немице Јулије Гергес са 2:1, по сетовима 2:6, 7:6, 6:1.

Јелена је прилично добро одиграла први сет и после размене брејкова у трећем и четвртом гему добила наредна четири и освојила тај део игре са 6:2.

Други сет је донео веома занимљиву и пре свега равноправну борбу две играчице, али се у тај-брејку ипак боље снашла Немица (7:2) за 7:6, и тако увела меч у трећи сет.

Тамо као да је само Гергесова постојала, лако и убедиљво је дошла до предности од 3:0, коју је без већих проблема сачувала до краја за 6:1 и пласман у треће коло у главном граду Италије.

Ово је друга победа Гергесове у шестом међусобном окршају са Јеленом Јанковић. Турнир у Риму игра се за наградни фонд од 2.775.745 долара. 

Ток меча: 

15.34 – Крај меча, Гергесова осваја трећи сет са 6:1 и побеђује Јелену Јанковић са 2:1 у сетовима. 

15.22 – Силовит старт Гергесове у трећем, одлучујућем сету – 3:0.

15.08 – Немица убедљиво, са 7:2, осваја тај-брејк а тиме и други сет (7:6) и уводи меч у трећи сет. Јелена је пропустила лепу прилику... 

15.00 – Други сет ће бити одлучен у тај-брејку!

14.50 – Финиш сета је узбудљив, 5:5, и даље ништа није решено... 

14.30 – На половини другог сета резултат је нерешен – 3:3. 

13.59 – Јанковићева осваја први сет након новог брејка – 6:2!

13.48 – Нови брејк за српску тенисерку, која сада води са 4:2 у првом сету. 

13.37 – Након почетна два гема где није било губитка сервиса, две тенисерке у трећем и четвртом гему размењују по брејк, па је резултат 2:2. 

13.09 – Почео је меч, прва сервира Јелена.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво