Бушар: Шарапова је варалица и није јој место у спорту

Тенисерка из Канаде Ежени Бушар сматра да Рускиња Марија Шарапова не би смела да се бави спортом јер је, како је нагласила, варалица пошто је користила недозвољене супстанце.

Шарапова се у среду вратила на терен, после 15 месеци суспензије због узимања допинга, победом над Италијанком Робертом Винчи на турниру у Штутгарту.

"Она је варалица и мислим да таквима није место ни у једном спорту. ВТА шаље погрешну поруку младима да варају и после тога ће сви бити дочекани раширених руку. То није исправно и не могу да кажем да је Шарапова личност на коју би требало да се угледају. Притом, није поштено ни према осталим играчицама", рекла је Бушарова.

Петострука гренд слем шампионка у марту прошле године првобитно је суспендована на две године јер је била позитивна на мелдонијум, али јој је Суд за арбитражу за спорт скратио казну за девет месеци.

Шараповој су организатори турнира у Штутгарту, Мадриду и Риму изашли у сусрет са специјалним позивницама, а исти захтев поднела је и за учешће на Ролан Гаросу.

Због таквог статуса, играчице попут Роберте Винчи, Каролине Возњацки и Агњешке Радвањске изразиле су незадовољство.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво