Читај ми!

Ђоковић опет смањио заостатак, велики скок Типсаревића

У поретку тенисера на самом врху АТП листе није било промена, осим у смањењу или увећању бодовне разлике, али су међу првих десет своје позиције измењали Рафаел Надал и Кеи Нишикори. Српски тенисер Новак Ђоковић, после Мастерса у Монте Карлу, смањио је заостатак за водећим на АТП листи Ендијем Маријем на 3.605 бодова. Од наших тенисера највећи напредак остварио је Јанко Типсаревић, после освајања титуле на турниру у Ћингдау.

Ђоковић је у односу на прошлу недељу опет смањио разлику јер је у Кнежевини дошао до четвртфинала, зарадивши 180 поена, а Британац само 90 због елиминиције у осмини финала.

Титулом у Монте Карлу, 10. на том мастерсу Рафаел Надал скочио је на пету позицију, одмах иза Стена Вавринке и Роџера Федерера, а испред Милоша Раонића.

У Топ 10 се редом налазе Кеи Нишикори, Марин Чилић, Доминик Тим и повратник Давид Гофан, након полуфинала у Монте Карлу и напретка за три места.

Од осталих српских тенисера, Виктор Троицки је назадовао за један корак и сада је 39. на свету, велики скок од 18 позиција остварио је Јанко Типсаревић због титуле у кинеском Ћингдау, доспевши на 71. место, као и Душан Лајовић са 83. на 79, Ласло Ђере је пао за 13 места на 184. број листе, а Никола Милојевић поправио пласман за шест, попевши се на 188. место.

АТП ранг-листа:

1. Енди Мари (Велика Британија) 11.690
2. Новак Ђоковић (Србија) 8.085
3. Стен Вавринка (Швајцарска) 5.695
4. Роџер Федерер (Швајцарска) 5.125
5. Рафаел Надал (Шпанија) 4.735
6. Милош Раонић (Канада) 4.165
7. Кеи Нишикори (Јапан) 4.010
8. Марин Чилић (Хрватска) 3.565
9. Доминик Тим (Аустрија) 3.385
10. Давид Гофан (Белгија) 2.975
--------------------------------------------------
39. Виктор Троицки (Србија) 1.055
--------------------------------------------------
71. Јанко Типсаревић (Србија) 703
--------------------------------------------------
79. Душан Лајовић (Србија) 649

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи