Аустралија надиграла Србију

Фед Куп селекција Аустралије победила је Србију са 4:0 и пласирала се Светску групу 2. Фед Купа. Одлучујући поен противницама је донела Дарја Гаврилова која је савладала Нину Стојановић са 2:0 по сетовима 6:0, 6:3. У дубл мечу који није имао такмичарског значаја Аустралијанке Барти и Делаква су савладале наш дубл Јоровић и Стојановић са 2:0 по сетовима 6:1, 7:5.

Нина Стојановић није успела да се супротстави знатно искуснијој Гавриловој. У првом сету ништа јој није полазило за руком па је олако изгубила све гемове. У наставку нешто боља игра наше тенисерке, међутим то је било довољно само за частан пораз.

После првог сета који је противница добила са 6:0, Нина је заиграла знатно боље, у спела је да врати један брејк. Међутим, противница је стекла нову предност, а Стојановићева није успела да поново врати брејк и тако губи сет са 6:3.

Трећи, одлучујући поен, Аустралијанкама је донела Дарија Гаврилова победом против Нине Стојановић са 6:0, 6:3. После првог дана, Аустралија је водила са 2:0. Ешли Барти савладала је Александру Крунић 6:4, 6:3, док је Гаврилова била боља од Иване Јоровић 6:2, 6:2. 

У мечу без такмичарског значаја Нина Стојановић и Ивана Јоровић су поражене од Аустралијанки Ешли Барти и  Кејси Делакве са 2:0 по сетовима 6:1, 7:5.

Стојановић: Нисам разочарана

Српска тенисерка Нина Стојановић рекла је да није разочарана поразом од Аустралијанке Дарије Гаврилове, у мечу плеј-офа за попуну Светске групе Б у Фед купу.

"Први пут сам играла сингл пред домаћом публиком и нисам незадовољна. Знам колико вредим и колико могу да дам, али нажалост нисам то успела да покажем. Али, остајем позитивна, идемо даље. Нисам разочарана, извући ћу позитивне ствари из овог пораза", рекла је Стојановић после меча за РТС.

 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво