Читај ми!

Аустралија у полуфиналу Дејвис купа победом против САД

Тениска репрезентација Аустралије пласирала се у полуфинале Дејвис купа пошто је у Бризбејну победила САД са 3:2. Трећи поен Аустралији донео је Ник Кирјос који је у четвртом мечу победио Сема Кверија са 7:6, 6:3, 6:4. После тога, у петом мечу без већег такмичарског значаја, Американац Џон Изнер победио је Сема Грота са 7:6, 6:3. Аустралија ће у полуфиналу играти против победника дуела Белгије и Италије.

Првог дана такмичења у петак, Аустралија је повела победама Џордана Хендерсона против Џека Сока у четири сета и Ника Кирјоса против Џона Изнера у три сета.

Први поен селекцији САД у суботу донела је победа у дублу, пошто су Стив Џонсон и Џек Сок победили Сема Грота и Џонатана Пирса после пет сетова.

Кирјос је рекао да је задовољан победама и да се труди да напредује.

"Нисам се враћао у хотел мрзећи тенис и гледајући како да прегурам сваки нови дан. Покушавам да будем бољи из дана у дан и види се огромна разлика. Мислим да постајем професионалнији", навео је он.

Аустралија ће у полуфиналу играти против победника дуела Белгије и Италије. Аустралија је до сада 28 пута освајала Дејвис куп, а водећа је САД са 32 трофеја. САД није освојила то такмичење од 2007. године, а Аустралија од 2003. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара