Ђоковић за РТС: Имам још много тога да постигнем

Новак Ђоковић жели да се врати на прво место на АТП листи, али истиче да му то није главни приоритет.

"Прво место је и даље један од циљева. Желим да се вратим на ту позицију, али ми то није главни приоритет. Бићу пресрећан ако прво место дође као последица мојих добрих резултата и игара. Наравно да то и желим. Исто тако, желим да напредујем и да имам дугогодишњу каријеру. Не видим у себи крај, иако улазим у 30. годину", рекао је Ђоковић гостујући у емисији "Као сав нормалан свет".

Ђоковић је навео да још има доста тога да постигне и да докаже и себи и другима.

"Али свесно узимам у обзир и све друге ствари које се дешавају у мом животу. Не могу себе да одвојим професионално као тенисера и приватно као оца и мужа, сина, брата, другара. То све заједно мене чини као једну личност, као целину", рекао је Ђоковић.

Он је истакао да наставља да игра тенис са истом страшћу и љубављу коју је имао и пре две, три, шест година.

"Као пре 20, када сам први пут узео рекет у руке... Тенис у мени изазива јаку емоцију, и док је год тако, ја ћу наставити да играм", рекао је српски тенисер.

Он је навео да је свестан подршке коју добија, као и тога колико некада "кида живце народу".

"Кажу ми како су се изнервирали због нечег што су видели у мом мечу, због неког пораза и слично. Чујем разне коментаре и док сам на терену и осећам огромну подршку, њихову емоцију и жељу да победим. Знам да ме гледа много људи из Србије и то ми даје снагу. На пример, деси се да у току меча осетим да сам ударио главом у зид, да ми је тешко, па се сетим колико је људи уз мене. Онда осетим тај налет енергије и све постане другачије, боље. Искрено сам захвалан људима што ме подржавају", рекао је Ђоковић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво