Читај ми!

Клижан намучио Ђоковића на старту Акапулка

Новак Ђоковић је савладао Словака Мартина Клижана са 2:0, по сетовима 6:3, 7:6 (7:4), у првом колу турнира у Акапулку. Наредни ривал нашег тенисера ће бити Аргентинац Хуан Мартин дел Потро, који је савладао Американаца Франсиса Тијафоуа.

Победа Новака Ђоковића на старту турнира у Мексику. Клижан пружио велики отпор, ипак недовољан да изненади нашег тенисера. Успео је да врати брејк заостатка у другом сету, потом стигне и до предности, али му Новак није дозволио тотални преокрет и продужетак меча.

После лагано освојеног уводног гема, Новак није успео да искористи прву брејк шансу на мечу. Већ у наредном гему противник пропушта три брејк лопте. Потом тенисери освајају своје сервис гемове, све до резултата 3:2. Тада Ђоковић поново прети и успева да одузме сервис противнику – 4:2. Наш тенисер потом рутински приводи сет крају, за завршницу 6:3 у првом сету.

На старту другог сета наш тенисер долази до раног брејка, међутим, Клижан се не предаје, узвраћа и долази до изједначења, 2:2, потом осваја свој сервис и прелази у вођство. Криза у игри Ђоковића, противник то користи, и сада он има брејк предности – 4:2.

Већ у наредном гему Ђоковић узвраћа и одузима сервис противнику. Уследио је мирнији период игре, у коме су оба тенисера успевала да сачувају свој сервис, па је сет решен у тај-брејку.

Уз један мини-брејк, наш тенисер долази до предности од 3:0. Клижан осваја своја два сервиса и смањује на 3:2. Потом противник осваја мини-брјк, изједначење, 3:3. Новим мини-брејком, Ђоковић води са 5:3. Словак је сигуран на свој сервис, 5:4. На свој сервис Новак долази до прве меч лопте, и користи је за коначних 7:4 у тај-брејку.

Ђоковић је у другом колу играти против Аргентинца Хуан Мартина дел Потра, 32. играча света. Он је до другог кола дошао пошто је после два и по сата игре и много мука победио Американца Френсиса Тијафоуа у три сета, 6:4, 3:6, 7:6(1).

Дел Потро и Ђоковић су последњи пут играли у првом колу Олимпијских игара, када је Аргентинац славио победу у првом колу.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи