Читај ми!

Свитолина и Вознијацки у финалу турнира у Дубаију

Украјинска тенисерка Елина Свитолина и Каролина Вознијацки из Данске састају се у финалу турнира у Дубаију. Свитолина је у полуфиналу приредила својеврско изненађење елиминишући другу тенисерку света Анђелик Кербер, док је Вознијацки без већих потешкоћа савладала 35. тенисерку света Анастасију Севастову.

Елина Свитолина пласирала се у финале турнира у Дубаију, пошто је победила другу тенисерку света Анђелик Кербер из Немачке после два сета, 6:3, 7:6.

Свитолина је победила првог носица на турниру за сат и 43 минута. Тринаеста тенисерка света је седам пута одузела сервис Керберовој, која је искористила пет брејк лопти.

Керберова је током меча имала проблема с повредом колена. Њој је била потребно да освоји турнир у Дубаију како би се вратила на прво место на ВТА листи.

"Не размишљам о томе. За мене је важно да будем здрава. Не знам шта ми је са коленом, али осећам бол. Дала сам све од себе", рекла је Керберова.

Свитолина је остварила 11. узастопну победу, а овог месеца освојила је турнир на Тајвану, своју пету титулу у каријери. Она ће у финалу играти против 15. тенисерке света, Каролине Вознијацки из Данске.

Вознијацки је раније победила 35. на ВТА листи Летонку Анастасију Севастову и играће за 26. титулу у каријери.

"Срећна сам начином на који сам успела да пребродим претходне две недеље, пошто је психички било напорно. Поносна сам на чињеницу што сам успела да се одржим на турниру", навела је Вознијацки. Она је освојила титулу у Дубаију 2011. године, а у седам учешћа на турниру шест пута је играла најмање у полуфиналу.

"Волим да играм овде. Добар је осећај поново бити у финалу у Дубаију", навела је Вознијацки.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара