"Бомбардовање нас ојачало, зато је Новак снажан"

Српски тенисер Душан Лајовић изјавио је да је бомбардовање 1999. године током НАТО агресије ојачало спортисте у Србији, а како је нагласио, најбољи пример је Новак Ђоковић.

"Земља нам је била разорена после рата, али то је све нас очврснуло. Зато је Новак толико јак, прошао је кроз то у младости. Бар ја тако гледам", рекао је Лајовић за бразилски Брејк поен.

Лајовић је описао како је он доживео бомбардовање, истакавши да му је било тешко да по други пут пролази кроз сличне ствари.

"Имам 26 година и прошао сам два рата, нисам поносан на то, али живот мора да иде даље. Сећам се да као деветогодишњак нисам ишао у школу 78 дана и нисам најбоље схватао шта се дешава. И сада када се сетим сирена подилази ме језа. Падале су бомбе, сви су тражили место да се склоне", навео је Лајовић.

Бразилски новинари су констатовали да је Србије и поред рата успела да избаци сјајне тенисере и тенисерке попут Ђоковића, Јанка Типсаревића, Виктора Троицког, Ане Ивановић, Јелене Јанковић...

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво