Весна Долонц завршила каријеру, улази у тренерске воде

Натурализована српска тенисерка Весна Долонц саопштила је да због повреде стопала завршава играчку каријеру и да се окреће тренерском послу, пренео је Тениски савез Србије.

Весна Долонц је од 2006. до 2011. године наступала за Русију, да би од 2012. наступала за Србију. Најбољи пласман на ВТА ранг-листи јој је 93. место, а освојила је само пет ИТФ турнира.

"Драги пријатељи, желим да објавим да, нажалост, завршавам своју спортску каријеру због повреде стопала. После дуге борбе са мононуклеозом, изгледало је да ћу опет моћи да играм. Полако, корак по корак почела сам да се такмичим, међутим, почеле су повреде.
Дошло је време да донесем одлуку", рекла је Весна Долонц.

Она је навела да је пред њом "ново поглавље" у животу.

"Испред мене су нови циљеви и задаци. Волим тенис свом душом и сада је моја мисија да тренирам и помажем младим играчима да остваре своје снове. Још док сам играла, знала сам да желим да будем тренер. Припремала сам и учила од многих познатих и искусних тренера. То учење ће трајати читав живот, јер тенис не стоји у месту, треба ићи у корак са временом", рекла је она.

"Пут играча је компликован, а задатак тренера је да има карту терена и да му показује правилан пут. Е, па ја сам пошла да истражујем подручје и да цртам ту карту. Нека ми је срећан пут", рекла је ова 27-годишњакиња.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво