Мекинро: Ђоковић превише игра

Троструки шампион Вимблдона Џон Мекинро изјавио је да је раној елиминацији трећег тенисера света Новака Ђоковића са Вимблдона допринео и његов пренатрпан распоред.

"Играо је заиста превише и то га је истрошило. Мораће  убудуће да буде пажљивији, јер се од њега очекује да на сваком турниру стигне далеко", рекао је Мекинро за Би-Би-Си (ББЦ) после пораза Ђоковића од Марата Сафина са 0:3 (4:6, 6:7, 2:6) у другом колу Вимблдона.

Мекинро је оценио и да су управо та велика очекивања од Ђоковића допринела његовом поразу. "Са циљевима које он поставља пред себе, а узевши у обзир и све приче које га сврставају међу главне фаворите за освајање Вимблдона, одмах уз Роџера Федерера и Рафаела Надала... велики је то терет", истакао је амерички тенисер.

"За Сафина је, с друге стране, било добро што је за противника имао сличног играча, а опет је Марат био већи. Ђоковић је то и осетио у току меча", додао је Мекинро.

Легендарни немачки играч Борис Бекер, такође троструки шампион Вимблдона, изјавио је да је очекивао Ђоковићеву победу , али је додао да га ни пораз српског тенисера није потпуно изненадио. "Ђоковић је имао феноменалну годину и очекивало се да ће прилично лако победити Сафина... Рус дуго није играо на врхунском нивоу, али као бивши број један и шампион гренд слема добро зна шта је потребно за велику сцену", казао је Бекер.

Некадашњи финалиста Отвореног првенства САД Грег Руседски оценио је да је пораз од Сафина за Ђоковића само "мала мрља" у иначе сјајној години.

Руседски је, ипак, истакао да се није надао Ђоковићевом поразу , посебно после његове добре игре и пласмана у финале "Стела Артоа" турнира који служи као припрема за Вимблдон.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара