Федерер: Да је могуће, пристао бих да са Надалом делим титулу

Швајцарски тенисер Роџер Федерер је рекао да није био сигуран да ће се вратити и да ће поново играти на врхунском нивоу и додао да би, када би могао, поделио трофеј Аустралијан опена са Шпанцем Рафаелом Надалом.

"Честитам Рафи на невероватном повратку тенису. Мислим да ни он ни ја нисмо веровали да ћемо играти финале Аустралијан опена. И да сам изгубио, повратак је био савршен. Тенис је тежак спорт, само је један победник. Да је могуће, радо бих прихватио да делимо титулу", рекао је Федерер.

Федерер је данас освојио 18. гренд слем титулу, пошто је у финалу Отвореног првенства Аустралије победио Шпанца Рафаела Надала после велике борбе у пет сетова – 6:4, 3:6, 6:1, 3:6 и 6:3.

И Федерер и Надал су се последњих неколико месеци мучили с повредама. Швајцарац је паузирао шест месеци и признао је да је то био тежак период за њега.

"Нисам знао да могу да се вратим, али, ето, успео сам... Одиграо сам невероватан турнир, не могу да будем срећнији него сада", рекао је Федерер.

Он је имао поруку и за Надала.

"Настави да радиш, потребан си тенису", рекао је он.

И Надал је навео да је напорно радио у претходном периоду.

"Честитам Роџеру и његовом тиму, фантастично је то како је одиграо после толике паузе. Још једном свака част, срећан сам због тебе. Ово су биле две сјајне недеље за мене. Имао сам тежак период, када ми повреде нису дозвољавале да играм на прави начин, што није ништа ново код мене, али сам напорно радио да будем ту где јесам данас", рекао је Надал.

Шпанац је навео да је данашње финале на Род Лејвер Арени било сјајно и да је Федерер више залужио победу.

"Наставићу да покушавам, вратио сам се на високи ниво и мораћу да наставим да се борим у наставку сезоне. Надам се да ћу се вратити наредне сезоне и да ћу освојити тај трофеј лево. Десни је леп, али је тај други бољи", додао је Шпанац, који није успео да освоји 15. гренд слем титулу.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво