Читај ми!

Серена: Без Венус не бих успела да освојим 23 гренд слем титуле

Америчка тенисерка Серена Вилијамс рекла је да је пресрећна због освајања Отвореног првенства Аустралије, 23. гренд слем титуле у каријери, и додала да то не би могла да постигне без старије сестре Венус, коју је победила у данашњем финалу у Мелбурну. Серена Вилијамс је освојила седму титулу на Аустралијан опену у Мелбурну, пошто је у финалу победила старију сестру Венус после два сета, 6:4, 6:4.

Серена Вилијамс се тако вратила на прво место ВТА листе, које јој је прошлог септембра преузела Анђелик Кербер из Немачке.

Серена је тако освојила 23. гренд слем титулу у каријери и поставила нови рекорд Опен ере, престигавши легендарну Штефи Граф.

Више гренд слем титула од ње има само Маргарет Корт, 24, али их је она освојила пре почетка новог начина бодовања, Опен ере 1968. године.

"Било је тешко током целог турнира, али играла сам и молила се богу за успех. Честитам Венус, она је фантастична особа, не бих освојила 23 гренд слем титуле без ње. Она је једини разлог због којег стојим овде данас. Хвала ти Венус што ме инспиришеш да будем најбоља тенисерка, због тебе постижем овакве резултате. Без ње не би ни постојале сестре Вилијамс", рекла је Серена Вилијамс по добијању трофеја.

Додала је да верује да ће њена старија сестра следеће године освојити Аустралијан опен, трофеј који до сада није освојила, и захвалила свом тиму и породици на подршци.

"Не волим када кажу да се вратила. Она није ни одлазила из тениса", навела је 35-годшња Серена Вилијамс.

Серена Вилијамс је данас остварила 316. победу на гренд слем турнирима, највише у Опен ери у женској и мушкој конкуренцији.

Венус Вилијамс је рекла да је поносна и честитала је млађој сестри на освојеној 23. гренд слем титули

"Захвална сам богу који ми је омогућио да се вратим, да будем овде. Срећна сам што сам имала прилику да играм овде данас. Серена је моја сестрица, честитам јој 23. гренд слем титулу. Играле смо, претрпела сам неке чудне поразе од тебе, али је сјајно имати тај ривалитет. Твоја победа је моја победа. Када ја нисам успела да освојим титулу, ти си била ту да то урадиш уместо мене. Веома сам поносна на Серену", рекла је 36-годишња Венус Вилијамс.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво