Читај ми!

Федерер, после драматичне борбе, први финалиста

После драматичне борбе, Роџер Федерер је савладао Стена Вавринку са 3:2 и пласирао се у финале Отвореног првенства Аустралије. За трофеј Мелбурна Федерер ће се борити са победником из другог полуфинала, у коме ће снаге одмерити Рафаел Надал и Григор Димитров.

У швајцарском полуфиналу Роџер Федерер је после драматичне и до краја неизвесне борбе успео да са 7:5, 6:3, 1:6, 4:6, 6:3 савлада земљака Стена Вавринку и пласира се у финале турнира у Мелбурну.

Федерер је оправдао статус фаворита у међусобним дуелима са Вавринком, који је тренутно боље пласиран на светској листи, али у међусобним дуелима убедљиво губи са тренутних 19:3. Међутим, Федереру то овога пута није било лако.

После сигурне игре Федерера, који је повео после прва два сета, Вавринка је тек на почетку трећег успео да освоји брејк, а потом одржи предност за 6:1 и смањи на 2:1 у сетовима, запретивши да може да начини преокрет у мечу.

Вавринка је наставио силовито освојивши брејк и на самом старту четвртог сета, Федерер успева одмах да узврати брејком за 1:1, али поново губи сервис у финишу сета и Вавринка са 6:4 долази до изједначења, које води у пети, одлучујући сет.

И у одлучујућем сету равноправна борба је трајала све до шестог гема, када Федерер успева да начини брејк, а потом сачува предност за победу у полуфиналу.

Федерер, 17. тенисер света, победио је за три сата и четири минута и у 35. години постао најстарији тенисер који се пласирао у финале једног гренд слем турнира још од Кена Розвела, који је 1974. године у 39. години играо за трофеј Ју-Ес опена.

Федерер се пласирао у финале Аустралијан опена први пут од 2010. године, када је и освојио своју последњу, четврту титулу на том турниру. Он је последњи трофеј на гренд слем турниру освојио 2012. године на Вимблдону.

У финалу Роџер Федерер очекује победника из другог полуфиналног меча, у коме се састају Рафаел Надал и Григор Димитров. Према распореду турнира, тај меч ће се играти у петак од 9.30 по нашем времену.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи