Читај ми!

Федерер и Вавринка први полуфиналисти

Швајцарски тенисери Роџер Федерер и Стен Вавринка први су полуфинални пар у мушкој конкуренцији на Отвореном првенству Аустралије. Вавринка је први прошао међу четири најбоља у Мелбурну после победе над Французом Жо-Вилфредом Цонгом – 7:6 (7:2), 6:4, 6:3, а потом је Федерер лако славио победу против Немца Мише Зверева – 6:1, 7:5, 6:2.

Управо ће се Швајцарци састати у борби за финале, а тренутни међусобни скор је 18:3 у корист Федерера, освајача рекордних 17 гренд слем титула.

Федерер није имао проблема против 50. тенисера света и лако је победио са 3:0 у сетовима (6:1, 7:5, 6:2), после сат и тридесет четири минута игре.

Зверев није имао веће шансе да направи још једну сензацију на Аустралијан опену, пошто је у осмини финала елиминисао најбољег тенисера света Ендија Марија.

Федерер ће ове године покушати да на заласку каријере освоји још једну, укупно 18. гренд слем титулу. На Аустралијан опену је последњи пут тријумфовао 2010, а од тада је освојио само још један трофеј, 2012. на Вимблдону.

Други пар биће познат сутра, када ће се у једном четвртфиналу састати Рафаел Надал и Милош Раонић, а у другом Давид Гофан и Григор Димитров.

Аустралијан опен се игра за укупни наградни фонд од 37,5 милиона долара.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво